Ora de iarnă 2019: În noaptea de 26 spre 27 octombrie, ceasurile se vor da înapoi și vom dormi mai mult cu o oră

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În noaptea de 26 spre 27 octombrie, se trece la ora de iarnă 2019. Ora 4:00 va deveni ora 3:00, deci vom dormi mai mult cu o oră.

La începutul lunii martie 2019, în Comisia Europeană s-a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de iarnă şi în UE.

În urma acestui vot, statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută şi drept ora de iarnă, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Medicii consideră că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de iarnă, deoarece trebuie să se culce cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit. În anumite cazuri, schimbarea orei poate afecta ceasul biologic.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit specialiștilor însă, cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile, cei mai mulți oameni se vor obişnui cu noul program.

Echinocțiul de toamnă are ca semnificație echilibrul dintre lumină și întuneric, dintre masculin și feminin, dintre viață și moarte. După echinocţiul de toamnă, durata zilelor va continua să scadă în emisfera nordică, iar cea a nopţilor să crească, până în jurul datei de 21 decembrie, când are loc solstițiul de iarnă.

Foto: arhivă , Sursa: b1.ro

Gabriel IOANICIU

Tel. 0733948173
e-mail: ionutz_ioaniciu@yahoo.com