Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ora de iarnă 2019: În noaptea de 26 spre 27 octombrie, ceasurile se vor da înapoi și vom dormi mai mult cu o oră

Gabriel IOANICIU

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În noaptea de 26 spre 27 octombrie, se trece la ora de iarnă 2019. Ora 4:00 va deveni ora 3:00, deci vom dormi mai mult cu o oră.

La începutul lunii martie 2019, în Comisia Europeană s-a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de iarnă şi în UE.

În urma acestui vot, statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută şi drept ora de iarnă, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie.

Medicii consideră că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de iarnă, deoarece trebuie să se culce cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit. În anumite cazuri, schimbarea orei poate afecta ceasul biologic.

Potrivit specialiștilor însă, cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile, cei mai mulți oameni se vor obişnui cu noul program.

Echinocțiul de toamnă are ca semnificație echilibrul dintre lumină și întuneric, dintre masculin și feminin, dintre viață și moarte. După echinocţiul de toamnă, durata zilelor va continua să scadă în emisfera nordică, iar cea a nopţilor să crească, până în jurul datei de 21 decembrie, când are loc solstițiul de iarnă.

Foto: arhivă , Sursa: b1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea