Rămâi conectat

Politică Administrație

Opțiunile politice ale românilor: PSD e pe val, PDL crește, iar PNL și PPDD sunt în scădere

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sondajul ”Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research. în perioada 12 – 21 iulie 2013, pe un eșantion de 1050 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Rezultatele sondajului arată că PSD-UNPR și PDL se află in crestere fata de luna martie, in timp ce PNL si PPDD  înregistrează o ușoara scădere.

La intrebarea “Dacâ duminica viitoare s-ar organiza alegeri europarlamentare, cu candidatii carui partid sau alianta ati vota” preferintele a 38,8% dintre românii care au exprimat o intentie clară de vot se indreaptă către PSD-UNPR, comparativ cu 38,6% in martie, 40,2% in aprilie si 39% in mai-iunie.

Urmeaza PNL-PC cu 19,3% din optiunile de vot pentru alegerile europarlamentare (fata de 22,7% in martie, 21,3% in aprilie si 20,2% in mai-iunie).

Pe locul 3 in optiunile de vot pentru scrutinul europarlamentar se situeaza Partidul Democrat Liberal cu 14,2%, comparativ cu 13,4% in martie, 15% in aprilie si 16,2% in mai-iunie.

6% dintre votanti si-au declarat preferinta pentru Partidul Poporului Dan Diaconescu (fata de 7,4% in mai-iunie, 7,7% in aprilie si 8,1% in martie).

Alianta Dreptate si Adevar formata din Forta Civica si Partidul National Taranesc Crestin Democrat isi conserva scorul din mai-iunie de 5,5% (5,2% la masuratorile din aprilie si martie).

Potrivit barometrului de opinie, pentru viitoarele alegeri parlamentare USL continua sa conduca in optiunile romanilor cu o cota de 57,1% din totalul celor care au exprimat o optiune de vot.

 In lunile anterioare, USL era cotata la 60,1% in martie, 59,7% in aprilie si 58,8% in mai-iunie.

Sursa: www.inscop.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea