Ziarul Unirea

Opt persoane cu handicap şi-au găsit „casă şi masă” în cadrul Locuinţei protejate din Vinţu de Jos

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

    Recent, la Vinţu de Jos, am vizitat şi Locuinţa protejată din localitate, instituţie de tip rezidenţial pentru persoane adulte cu handicap construită şi aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Aici locuiesc în prezent, în condiţii dintre cele mai decente, 7 femei şi un bărbat, toţi pensionari cu pensii de handicap. De viaţa acestora se ocupă îndeaproape d-na Loredana Lascu (din partea DGASPC Alba), d-na Corina Moga, educator – gestionar aprovizionare, care ne-a declarat că toţi locatarii sunt o adevărată familie. Merg să se aprovizioneze, îşi spală şi îşi pregătesc mâncarea împreună. De asemenea, în timpul liber merg cu toţii la biserică, precum şi la unele manifestări culturale ce au loc în comună. Pentru că locuiesc aici, fiecare contribuie cu 80 la sută din pensie. Printre locatari se află şi
d-na Olivia Calhon, prima soţie a renumitului şi totodată regretatului brutar din Cugir, Lae Pecu. Totodată mai locuiesc aici Elena Stoica, 69 de ani, şi soţul Ştefan Stoica – 70 de ani (nevăzători), Tasguinia Dumitriţă (71 de ani), Elena Matiş (43 de ani), Victoria Enache (65 de ani), Daniela Petraş (30 ani), Lucreţia Cârlan (82 de ani).
În vizita noastră am fost însoţiţi şi de către dl. Alexandru Danciu, primarul comunei Vinţu de Jos, care, chiar dacă locuinţa socială cu pricina nu ţine de administraţia locală, trece mereu pe aici pentru a se interesa de viaţa şi de sănătatea persoanelor cazate aici. Toţi locatarii au ţinut să-i mulţumească cu această ocazie pentru sprijinul permanent pe care li-l acordă ori de câte ori este nevoie în diverse probleme.
Alexandra MATEŞ

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419