Rămâi conectat

Oameni şi locuri

Opt persoane adulte cu handicap şi-au găsit „casă şi masă” în cadrul „Locuinţei protejate” din Vinţu de Jos

Alexandra Mates

Publicat

în

Am fost recent la Vinţu de Jos, şi printre altele obiective economico-sociale am vizitat şi „Locuinţa protejată” din localitate, instituţie de tip rezidenţial pentru persoane adulte cu handicap construită şi aflată în subordinea Directiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Aici locuiesc în prezent, în condiţii dintre cele mai decente, 7 femei şi un bărbat, toţi pensionari cu pensii de handicap.  De viaţa acestora  se ocupă îndeaproape d-na Loredana Lascu (din partea DGASPC Alba), d-na Corina Moga, educator – gestionar aprovizionare, care ne-a declarat  că toţi locatarii sunt o adevărată familie. Merg să se aprovizioneze  îşi spală şi îşi pregătesc mâncarea împreună. De asemenea, în timpul liber merg cu toţii la biserică, precum şi la unele manifestări culturale ce au loc la nivelul comunei. Pentru că locuiesc aici, fiecare contribuie cu 80 la sută din pensie. Printre locatari se află şi d-na Olivia Calhon, prima soţie a  renumitului  şi totodată regretatului brutat din Cugir, Lae Pecu. Totodată mai locuiesc aici Elena Stoica, 69 de ani, şi soţul Ştefan Stoica – 70 de ani (nevăzători), Tasguinia Dumitriţă (71 de ani),  Elena  Matiş (43 de ani),  Victoria Enache (65 de ani), Daniela Petraş (30 ani), Lucreţia Cârlan (82 de ani).
În vizita noastră am fost însoţiţi şi de către dl. Alexandru Danciu, primarul comunei Vinţu de Jos, care, chiar dacă locuinţa socială cu pricina nu ţine de administraţia locală, trece mereu pe aici pentru a se interesa de viaţa şi de sănătatea persoanelor cazate aici. Toţi locatarii au ţinut să-i mulţumească cu această ocazie pentru sprijinul permanent pe care  li-l acordă ori de câte ori este nevoie în diverse probleme.
Alexandra MATEŞ

Vezi galerie foto:

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea