Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Openul Internațional de șah al României de la Alba Iulia debutează miercuri. Andrei Istrățescu, marele favorit

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marele maestru internațional Andrei Istrățescu, multiplu campion național al României, în prezent reprezentat al Franței, este principalul favorit la câștigarea Openului Internațional de șah, care se desfășoară la Alba Iulia în perioada 16-23 martie.

Festivitatea de deschidere are loc miercuri de la ora 15.00, iar prima rundă va începe de la ora 16.00.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

turneu sah01

Favoriții principali la câștigarea turneului de la Alba Iulia, potrivit unui comunicat de presă remis marți de directorul Openului Internațional, Marius Ceteraș, sunt Andrei Istrățescu (Franța, rating FIDE 2602), Konstantin Tarlev (Ucraina, 2580), Vlad Jianu (Romania, 2563), Andreas Heimann (Germania, 2560), Szabo Gergely (Romania, 2548), Vladislav Nevednichy (Romania, 2546), Pap Gyula (Ungaria, 2545) și Stelios Halkias (Grecia, 2541).

”Hotelul Transilvania din Alba Iulia va fi gazda celui mai puternic turneu de șah organizat vreodată în județul Alba, Openul Internațional al României. Competiția este onorata de prezența a 11 mari maeștri internaționali, 5 maeștri internaționali și 10 maeștri FIDE, alături de tineri șahiști romani, medaliații la campionatele naționale de juniori de anul trecut, la categorii de vârstă între 12 si 20 de ani”, precizează Ceteraș.

Județul Alba va fi reprezentat în competiție de Mihnea Costachi (16 ani) medaliat cu bronz la campionatele mondiale de juniori in 2014, Adrian Sechereș (18 ani), medaliat cu argint în proba de blitz la campionatele mondiale școlare în 2015, George Ileana (15 ani), campion mondial școlar în 2014, Iustin Ciorgovean (15 ani), juniorul roman cu cel mai mare progres în ultimii 2 ani, alături de maiorul Ovidiu Lupu, un experimentat maestru FIDE.

Un moment special va fi și efectuarea primei mutări la fiecare din cele nouă runde ale turneului, organizatorii invitând pentru acest ceremonial nouă elevi albaiulieni cu rezultate deosebite în diverse domenii de activitate, mai transmite Ceteraș.

“De obicei VIP-urile locale sau politicienii sunt cei invitati pentru a efectua prima mutare la turnee. Dar fiindca Alba Iulia are tineri de mare valoare, nu doar in activitatea sahista, am ales sa invitam pentru acest moment simbolic elevi albaiulieni cu rezultate remarcabile in diverse domenii de activitate, dar care uneori sunt prea putin cunoscuti de comunitatea din care fac parte. Prima mutare a turneului va fi efectuata de Ana Zaharescu, eleva in clasa a XI-a a Colegiului National „Horea, Closca si Crisan” Alba Iulia, medaliata cu aur la Olimpiada internationala de Neogreaca in 2015 si la Olimpiada internationala a Elenismului in 2014. Ana a obtinut multe alte premii in olimpiadele scolare, dar si in concursuri de chitara clasica si pictura, doua dintre pasiunile ei. Ii multumim Anei Zaharescu si celorlalti elevi invitati care ne vor onora cu prezenta lor la Openul International al Romaniei”, arată Ceteraș.

În paralel cu turneul internațional se va desfășura și Openul Județului Alba la șah clasic, un turneu cu raportare la Federația Româna de Șah, la care vor participa în jur de 30-40 de sahiști cu ratinguri FIDE sub 2200.

Partenerii evenimentelor șahiste organizate în luna martie la Alba Iulia sunt Hotel Transilvania, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Florea Grup, Ziarul Unirea, Fundația Comunitară Alba, Școala gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, SC Oma Grup Instal SRL Alba Iulia, SC Iomir SRL Aiud, SC Energo Impex SRL Aiud, Vertical Graphic și TAO Media.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea