Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Omul de afaceri Gheorghe Iviniș (PDL) renunță la funcția publică de consilier județean. ANI l-a reabilitat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Omul de afaceri din Sebeș, Gheorghe Iviniș (PDL), renunță la funcția publică de consilier județean al CJ Alba, a anunțat astăzi Ion Dumitrel, președintele administrației județene, în plenul ședinței ordinare de consiliu.

Potrivit acestuia, motivele pentru care colegul său democrat liberal, care a fost absent la ședința de astăzi, a decis să renunțe la această funcție sunt legate de probleme personale, mai precis Iviniș dorește să se ocupe mai mult de afaceriile pe care le are în județul Alba.

Mulți ar putea fi tentați să creadă că motivul care stă în spatele acestei demisii, este legat de Agenţia Naţională de Integritate, care anunța la începutul lunii martie că în urma unei evaluări a constat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Gheorghe Ioan Iviniș, acesta fiind acuzat de fals în declarații și conflict de interese. Însă evaluarea finală făcută de ANI în cazul Iviniș, îl reabilitează pe acesta în ceea ce privește acuzațiile aduse inițial. Într-un raport al agenției amintite s-a anunțat, în data de 23 aprilie 2013,  clasarea cazului consilierului județean Gheorghe Iviniș și reabilitarea imaginii acestuia.

Ion Dumitrel i-a transmis fostului coleg de consiliu județean succes în activitatea privată, subliinind totodată buna colaborare pe care instituția ce o conduce a avut-o de-a lungul timpului cu domnul Iviniș.

Potrivit președintelui CJ Alba, cele mai mari șanse să se instaleze în fotoliul lăsat vacant în urma demisiei omului de afaceri le are fostul jurnalist Cosmin Lupu, care a părăsit barcadele presei, pentru funcția de purtător de cuvânt al  Prefecturii Alba, de unde a ajuns apoi pe un post bine plătit de şef serviciu la Hidroserv Sebes unde lucrează și în prezent.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea