Rămâi conectat

Actualitate

OMS: Vaccinarea împotriva COVID-19 nu ar trebui făcută obligatorie, decât în ​​circumstanţe profesionale specifice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vaccinarea împotriva Covid-19 nu ar trebui făcută obligatorie, decât în ​​circumstanţe profesionale specifice, a declarat luni, 7 decembrie directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), notează Le Figaro.

Apariţia vaccinurilor este „o veste bună,” a declarat Michael Ryan, directorul de urgenţe sanitare al OMS, subliniind că este necesar să se explice mai bine „beneficiile” vaccinurilor, mai degrabă decât să se facă vaccinare obligatorie.

”Nu cred că obligarea este calea de urmat,” a adăugat Kate O’Brien, directorul departamentului de imunizare şi vaccinuri de la OMS, indicând că experienţa a arătat că atunci când ţările au dorit să impună vaccinarea nu a avut efectele dorite. „Nu cred că ţările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19,” a insistat ea.

Dar „pot exista anumite situaţii în ţări în care există circumstanţe profesionale pentru care ar fi necesar sau recomandat cu tărie vaccinarea”, a adăugat ea, făcând referire la „anumite funcţii din spitale.”

La rândul său, şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut ţărilor care intenţionează să „înceapă vaccinarea în săptămânile şi lunile următoare” să „vaccineze cu prioritate pe cei care au cel mai mult nevoie”, deoarece numărul vaccinurilor va fi limitat la început.

Prin urmare, OMS recomandă vaccinarea angajaţilor din domeniul sănătăţii cu risc crescut de infectare şi a celor mai expuşi unor boli grave sau deces din cauza vârstei. Pe măsură ce numărul dozelor disponibile creşte, OMS recomandă, de asemenea, vaccinarea persoanelor „cu risc mai mare de boli grave din cauza istoricului lor medical şi a grupurilor marginalizate cu risc mai mare,” a detaliat directorul general al OMS.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: Intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: Intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele

Directorul ANM, Elena Mateescu, a detaliat că în ultimele zile ale toamnei vom experimenta temperaturi înalte, dar începând cu duminică, 3 decembrie, un curent de aer rece va intra în România. Acesta va aduce temperaturi negative în aproape toată țara, însoțite de condiții de ninsoare.

„Mâine, în ultima zi a toamnei 2023, din punct de vedere termic, vom avea o vreme normală, cu temperaturi maxime între 0 și 8 grade în întreaga țară. Totuși, se așteaptă și precipitații, mai ales în zonele mai joase de relief, în special în partea de vest, nord, centru și est a țării.

La munte, pot apărea precipitații mixte, dar prima zi a iernii 2023-2024 va fi caracterizată de temperaturi extrem de ridicate, având în vedere maximele zilei, între 8 și 18 grade.

În București, se așteaptă o maximă în jur de 15 grade. Cu toate acestea, pot apărea precipitații, în special în regiunile intracarpatice, în partea de nord-est și la munte, sub formă de ploaie, iar la munte, în special, precipitații mixte.

De la 3 decembrie începe iarna
Începând cu 3 decembrie, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, având în vedere că temperaturile vor scădea de la 8…18 grade în prima zi a lunii decembrie la cel mult 0…8 grade începând cu 3 decembrie. Minimele vor fi în mare parte negative, cu valori extrem de scăzute de până la -11 grade în zonele depresionare și cel mult 3…4 grade în zona litoralului.

În București, se preconizează minime de la -1 grad la cel mult 1 grad.

De la 3 decembrie, vom avea din nou condiții de iarnă, având în vedere masa de aer rece care va pătrunde în zona țării noastre de la sfârșitul acestei săptămâni”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare