Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Om de afaceri din Sebeș, trimis în judecată pentru înșelăciune. ”Țeapă” de peste 50.000 de lei pentru Primăria comunei Ceru Băcăinţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

H. Darmin Gheorghe, om de afaceri din Sebeş, proprietar al societăţii Darmin SRL Sebeş, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Bărbatul  este acuzat că a înşelat Primăria comunei Ceru Băcăinţi cu peste 50.000 de lei.

Din rechizitoriul întocmit de procurorii de pe lângă Parchetul Judecătoriei Alba Iulia, rezultă că în anul 2013 firma a fost contractată de Primăria comunei Ceru Băcăinţi, pentru a reabilita instalaţia de căldură a şcolii din comună.

În contractul întocmit între patronul firmei şi primărie, dar şi în situaţia de lucrări din data de 13 aprilie 2013, era specificat că firma a montat 3 pompe noi. În realitate, situaţia era alta. În perioada octombrie – noiembrie 2012, firma a montat 2 pompe care făceau parte din vechea instalaţie de încălzire a şcolii şi o pompă nouă de o calitate net inferioară faţă de cele specificate în contract şi în situaţia de lucrări.

În urma infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul calculat în detrimentul comunei este 53.289 lei. Primăria Ceru Băcăinţi s-a constituit parte civilă în dosar cu scopul de a recupera suma de bani cu care a fost rpejudiciat bugetul local. Dosarul a fost trimis în judecată după 5 ani de la fapta comisă, fiind înregistrat în 2 noiembrie la Judecătoria Alba Iulia.

Inculpatul este recidivist, acesta mai fiind condamnat în 2015 la 12 luni de închisoare cu executare. Şcoala generală din Ceru Băcăinţi a fost desfiinţată începând cu anul şcolar 2018 – 2019, elevii din comună fiind arondaţi la unitatea şcolară din Blandiana.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea