Rămâi conectat

Societate

Olimpicii din Alba, trei menţiuni la faza naţională la chimie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În vacanţa intersemestrială, la Timişoara a avut loc cea de-a 45-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Chimie, judeţul Alba fiind reprezentat de 5 elevi. Potrivit site-ului oficial al evenimentului, 3 din cei 5 olimpici din Alba au fost recompensaţi cu menţiuni, toţi elevii din judeţul nostru descurcându-se mai bine la proba practică decât la cea teoretică.
Astfel, la clasa a VIII-a, ierarhia stabilită la nivel judeţean s-a menţinut şi la „naţională”, Florin Andrei Dogaru de la Şcoala „Sf. Iosif” Alba Iulia, cu 57,82 p. (60,75 p. la practică şi 55,87 p. la teorie), a devansat-o şi de această dată pe Eugenia Boca, elevă la Şcoala „Iuliu Maniu” Vinţu de Jos (71,62 p. la practică, şi 37,00 p. la teorie). La clasa a IX-a, Diana Borcău, eleva prof. Adina Ghervan de la Liceul „Sf. Iosif” Alba Iulia, a cucerit o menţiune oferită de Ministerul Educaţiei, cu 72,80 p. (89 p la practică şi 62 p. la teorie).
La clasa a X-a a obţinut o menţiune specială câştigătorul etapei judeţene – Graţian Jurj, de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, cu 63,6 p. (81 p. la practică şi 52 p. la teorie), pregătit de prof. Elena Iordănescu. Şi la clasa a XI-a, tot liderul judeţean a fost cel care a adus o menţiune specială, Alina Budiu de la Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj) obţinând 62,35 p. (85 p. la practică şi 47,25 p. la teorie), eleva îndrumată de prof. Elena Condurache fiind ultimul olimpic recompensat la acest nivel de studiu. Felicitări tuturor şi mult succes în continuare! (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 8 – 14 decembrie 2023. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 8 – 14 decembrie 2023. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Wonka Avanpremiera Regia: Paul King Cu: Timothée Chalamet, Olivia Colman, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key, Calah Lane, Hugh Grant Gen Film: Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical Durată: 121 min Rating: AG Cu Timothée […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare