Olimpicii din Alba, trei menţiuni la faza naţională la chimie

În vacanţa intersemestrială, la Timişoara a avut loc cea de-a 45-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Chimie, judeţul Alba fiind reprezentat de 5 elevi. Potrivit site-ului oficial al evenimentului, 3 din cei 5 olimpici din Alba au fost recompensaţi cu menţiuni, toţi elevii din judeţul nostru descurcându-se mai bine la proba practică decât la cea teoretică.
Astfel, la clasa a VIII-a, ierarhia stabilită la nivel judeţean s-a menţinut şi la „naţională”, Florin Andrei Dogaru de la Şcoala „Sf. Iosif” Alba Iulia, cu 57,82 p. (60,75 p. la practică şi 55,87 p. la teorie), a devansat-o şi de această dată pe Eugenia Boca, elevă la Şcoala „Iuliu Maniu” Vinţu de Jos (71,62 p. la practică, şi 37,00 p. la teorie). La clasa a IX-a, Diana Borcău, eleva prof. Adina Ghervan de la Liceul „Sf. Iosif” Alba Iulia, a cucerit o menţiune oferită de Ministerul Educaţiei, cu 72,80 p. (89 p la practică şi 62 p. la teorie).
La clasa a X-a a obţinut o menţiune specială câştigătorul etapei judeţene – Graţian Jurj, de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, cu 63,6 p. (81 p. la practică şi 52 p. la teorie), pregătit de prof. Elena Iordănescu. Şi la clasa a XI-a, tot liderul judeţean a fost cel care a adus o menţiune specială, Alina Budiu de la Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj) obţinând 62,35 p. (85 p. la practică şi 47,25 p. la teorie), eleva îndrumată de prof. Elena Condurache fiind ultimul olimpic recompensat la acest nivel de studiu. Felicitări tuturor şi mult succes în continuare! (R.G.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419