Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Societate

Olimpiada Naţională de Limba Franceză, tot la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Conform graficului de desfăşurare a olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţământ, aprobat recent de MECTS, municipiul Alba Iulia va găzdui în perioada 17 – 22 aprilie şi etapa naţională a olimpiadei la limba franceză, după ce IŞJ Alba fusese desemnat să organizeze Olimpiada Naţională de Istorie, care se va încheia însă cu o zi mai devreme. La franceză, etapa locală se va desfăşura în ianuarie – februarie, iar cea judeţeană, în 12 martie, în timp ce la istorie, faza locală se va desfăşura în această lună, iar „judeţeana”, în 19 martie.
Iată care sunt perioadele de desfăşurare a olimpiadelor la principalele discipline de studiu: limba şi literatura română: 19 februarie – etapa judeţeană, 7 – 10 aprilie, Iaşi – naţionala pentru cls. V-VI, 19 -23 aprilie, Ploieşti – naţionala pentru clasele VII-XII. La geografie, faza judeţeană va fi organizată în 19 martie, odată cu cea la biologie, şi etapa pe ţară se va derula în perioada 15 – 21 aprilie, la Timişoara, în timp ce naţionala de biologie se va desfăşura între 17 – 22 aprilie, la Suceava. La matematică, pentru clasele VII-XII etapa judeţeană se va desfăşura în 12 martie, iar naţionala va avea loc în 16 – 21 aprilie, la Oradea, în timp ce la clasele V-VI faza pe judeţ va fi programată în perioada martie – aprilie, iar naţionala va fi găzduită între 27 – 29 mai de municipiul Arad. La informatică, „judeţeana” va fi în 19 martie, iar „naţionala”, în 17 – 24 aprilie, la Piatra Neamţ.
Primele olimpiade naţionale se vor desfăşura însă în vacanţa intersemestrială, la limbile germană (maternă), engleză, italiană, chimie şi fizică, motiv pentru care etapa judeţeană la aceste discipline va avea loc în această lună. Faza naţională va avea loc în diferite intervale din săptămâna 31 ianuarie – 6 februarie, la Braşov (germană), Iaşi (engleză), Craiova (italiană), Timişoara (chimie) şi Arad (fizică). Mult succes tuturor elevilor!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

28 mai: Memorandumul Transilvaniei. Liderii românilor din Transilvania prezintă petiția împăratului Austro-Ungariei Franz Josef

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 mai: Memorandumul Transilvaniei. Liderii românilor din Transilvania prezintă petiția împăratului Austro-Ungariei Franz Josef Memorandumul a reprezentat o petiţie semnată de liderii românilor din Transilvania şi adresată în 1892 împăratului austro-ungar Franz Joseph. Acesta prezenta consecinţele instaurării dualismului austro-ungar şi cuprindea principalele revendicări ale românilor transilvăneni, printre care se număra recunoaşterea drepturilor politice şi confesionale. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea