Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Oieri din Blaj amendați de jandarmi pentru că au lăsat ovinele să pască pe terenul altuia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lăsată nesupravegheată, o turmă de oi a pătruns pe o tarla şi a păscut lucerna cultivată pe aceasta. Proprietarii oilor au fost identificaţi de jandarmi şi sancţionaţi contravenţional.

ovineIncidentul s-a petrecut în municipiul Blaj, în locul cunoscut sub denumirea de “Valea Cărbunari”, luni, 4 mai, în jurul orei 11.00.

Potrivit Jandarmeriei Alba, “prezenţa animalelor a fost semnalată la 112 chiar de administratorul câmpului cultivat cu lucernă, iar în ajutorul acestuia a plecat un echipaj de jandarmerie. În scurt timp jandarmii au identificat proprietarii animalelor şi le-au explicat că, potrivit prevederilor legale, au obligaţia de a-şi supraveghea animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru persoane sau bunuri. Este vorba de doi bărbaţi din Blaj, în vârstă de 32, respectiv 59 de ani care şi-au recunoscut fapta şi au admis ca pe viitor să-şi ţină mai atent sub observaţie animalele. Amândoi au fost sancţionaţi contravenţional.”

Jandarmeria Alba reamintește faptul că, potrivit prevederilor legale, “ lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri ” constituie contravenţie şi se poate sancţiona cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Totodată, aducem în atenţie că, în cazul constatării unui prejudiciu provocat de animale, în sarcina proprietarului acestora se poate reţine repararea pagubei produse, art. 1375 din Noul Cod Civil statuând faptul că „ proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea