Rămâi conectat

Economie

Oferta lui Emil Boc pentru 2012: „Creştere economică da, măriri de pensii şi salarii nu!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Primul ministru Emil Boc a declarat ieri la Lancrăm, în judeţul Alba, că în România s-a înregistrat o creştere economică consecutivă în ultimele patru semestre însă nu se poate discuta deocamdată despre o creştere a salariilor şi pensiilor. Premierul a spus că de-abia în luna mai 2012 se va şti dacă o uşoară indexare este posibilă. „Trimestrul III arată foarte bine din punct de vedere economic. Se poate deja concluziona fără echivoc următorul lucru: avem patru trimestre consecutive de creştere economică – trimestrul IV de anul trecut, I, II şi III de anul acesta. Suntem în graficul unei creşteri economice pentru 2011 între 1,5 şi 2 la sută deja, deci cu siguranţă obiectivul 1,5 este deja atins, deci undeva între 1,5 şi 2% se va duce creşterea economică în 2011, depinde în acest grafic ceea ce se întâmplă în trimestrul IV, adică acum. Iar Ministerul Transporturilor a dovedit şi de această dată pragmatism prin faptul că se lucrează non-stop în perioada aceasta la toate lucrările importante de infrastructură, la autostrăzi şi alte proiecte pe care le are în lucru. Încă o dată, datele de pe trimestrul III care vor fi anunţate zilele acestea de Statistică, arătându-ne cea mai mare creştere din ultimii doi ani şi ceva, ne arată faptul că a fost corectă politica Guvernului de orientare spre investiţii şi locuri de muncă. Este singura cale de a ieşi şi din recesiune şi de a înlătura efectele crizei economice, şi de a pleca spre o creştere economică sănătoasă. Faptul că în 2011 am avut mai mulţi bani pentru infrastructură decât în 2010, că în 2012 vom avea mai mulţi bani pentru infrastructură decât în 2011 e dovada faptului că am ştiut să luăm deciziile corecte în interesul ţării şi cu sprijinul românilor”, a spus Emil Boc.
„Nu vorbim de măriri de pensii şi salarii când nu este acoperire. Dacă există resurse financiare se realizează aceste indexări, dacă nu există, nu se fac. Am păţit-o ca ţară în 2008 când politicieni iresponsabili au mărit peste noapte salarii şi pensii fără să aibă acoperire în economie şi am suferit doi ani de zile, cu consecinţe mult mai grave. (…) România nu are voie să compromită stabilitatea macro-economică de care beneficiază în comparaţie cu alte state ca Grecia şi Italia. Dacă la anul lucrurile nu se vor înrăutăţi în Europa şi în lume, există o perspectivă în partea a doua a anului de o uşoară indexare a salariiilor şi pensiilor dar vom putea spune numai în luna mai a anului viitor dacă acest lucru de confirmă sau nu”, a adăugat premierul. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea