Rămâi conectat

Politică Administrație

Oana Badea: Meșteșug de urzeală în dezavantajul cetățeanului

Publicat

în

 „Este limpede că pentru Guvern, autoritățile locale sunt doar o găleată cu… lături.”
Afirmația nu-mi aparține ci este a primarului USL al municipiului Aiud. Lansată ca atac politic în februarie 2011 când nu creșteau taxele și impozitele, declarația este în sfârșit de  actualitate. Edilul afirma atunci: ”Autonomia locală a ajuns să nu însemne mai mult decât un concept teoretic, pentru că primarii sunt puși în situații de a respecta niște norme legale, venite din mințile unora care nu au alt scop în viață decât acela de a fura cât mai mulți bani, pe principiul „după noi, potopul.”Cine s-ar fi așteptat la atâta forță de anticipare?

Azi, deși Guvernul USL a hotărât creșterea cu 16% a taxelor și impozitelor, nu auziți primarul hulind Guvernul. E de-al lui, Guvernul pe care îl susține. Susține și această creștere. De când știa oare edilul Aiudului despre acest lucru? Din timpul cărei campanii electorale?

Minunată suveică la nivelul USL, trebuie să recunoaștem! Termenul ”suveică” îl folosesc pentru că aceasta reprezintă o piesă a războiului de țesut, folosită la introducerea firului în rostul urzelii. Căci despre o urzeală politicianistă este vorba.

Electrica Furnizare Discount

Iată urzeala:

Fapt
În 12 decembrie 2012, Ponta declara că Guvernul va da voie să se actualizeze taxele locale cu inflaţia, nu va obliga, ci doar va permite acest lucru.

Fapt
În 27 decembrie 2012, se aprobă Hotărârea de Guvern ce consfințea creșterea obligatorie a impozitele şi taxele cu 16%. Alineatul 2 al art. 1 din HG 1309/2012 prevede explicit că: ”autoritățile deliberative ale administrației publice locale( consiliile locale) completează, modifică și/ sau abrogă, după caz, hotărârile adoptarea cu privire la stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2013, până la data de 31 decembrie 2012.”

Fapt
În timpul ședinței de Guvern din 27 decembrie 2012, Ponta declară că va adopta o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Codului Fiscal prin care să prevadă posibilitatea autorităţilor locale de a nu majora aceste taxe şi impozite.

Fapt
Din 21 decembrie 2012, Ordonanţa de Urgenţă se afla pe site-ul Ministerului de Finanţe sub semnătura lui Victor Ponta dar nu a fost adoptată.  Pentru Guvernul USL, exercitarea autonomiei locale și protejarea cetățeanului nu este o urgență. Ordonanță de urgență se impune de exemplu pentru salvarea incompatibililor din Guvern sau parlament. Acolo da, mare temei de urgență!

În concluzie:
Faptele și nu declarațiile Guvernului USL dovedesc că au vrut și au impus creșterea taxelor și impozitelor.

Ca să nu se înfierbânte politicianismul unora, în calitate de consilier local nu inventez apa caldă dar am dreptul să mă raliez părerii unui primar experimentat și declarat independent de către liderii USL, primarul Sibiului: ”Se trece cu nonşalanţă peste autonomia locală şi cred că nu ar fi rău să sugerăm celor care au puterea să decidă să facă câteva schimbări care ţin de schimbarea principiului. Este fundamental greşit ca Guvernul să stabilească nivelul impozitelor şi taxelor locale pe toate palierele. Evident, este probabil bine să existe o marjă în care să se poată lucra. Una reală, nu artificială cum este acum, în codul fiscal, şi ar fi bine să nu mai existe nicio pârghie de recentralizare. Şi acum, dacă întrebăm pe cineva din Ministerul Finanţelor spune că suntem autonomi şi putem să stabilim impozitele şi taxele cum vrem, ori acest lucru nu este nici pe departe aşa.”

În ședința extraordinară din 9 ianuarie 2013, am aflat de la unul dintre consilierii PNL că ” un comunicat de presă al Guvernului nu înseamnă nimic” iar de la edilul Aiudului că ordonanța așteptată în privința taxelor și impozitelor este la capitolul ”povești”. Așa e iarna la USL: stai la gura sobei guvernamentale și asculți poveștile lui Ponta! În funcție de partidul de proveniență le crezi sau nu. Ce să mai înțeleagă cetățeanul?

Ca atare, încurajată fiind de toate declarațiile anterioare ale primarului USL al municipiului Aiud, în cadrul ședinței extraordinare din 9 ianuarie 2013, am formulat următoarea întrebare al cărui răspuns contează pentru aiudeni:
Când și cum intenționează administrația USL din Aiud să facă demersuri către propriul Guvern precum și către structurile asociative ale aleșilor locali astfel încât cetățenii municipiului Aiud să beneficieze de hotărâri neimpuse aleșilor locali și de rezultatul dovedit pozitiv al autonomiei locale?

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): Din păcate, unii colegi din PNL nu vor să accepte că societățile de armament de la Cugir nu sunt pușculița de partid

Publicat

în

Măsurile recente ale ministrului Economiei, Claudiu Năsui, menite să elimine sinecurile și să eficientizeze industria românească de armament, au creat fibrilații unor colegi din PNL.

Deși sunt oameni care susțin valorile europene și performanța, aceștia nu vor să accepte faptul că vremea sinecurilor bine plătite a trecut, iar Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir nu pot fi la nesfârșit „pușculița partidului”. Atacurile lansate recent împotriva ministrului Năsui sunt o dovadă că pentru partenerii de la guvernare nu contează interesul național, ci interesul politic. Îi avertizez public pe colegii liberali din Alba să nu includă în lupta internă pentru conducerea organizației județene Uzina Mecanică și Fabrica de Arme. Dacă vor un subiect de dezbatere, le recomand să îi lase din brațe pe administratorii speciali, plătiți cu salarii de mii de euro, și să se aplece asupra problemelor angajaților care își riscă viața muncind în condiții grele, pe salarii mizere.

Administratorii speciali ai UM Cugir și ai Fabricii de Arme Cugir au fost revocați din funcție pentru că activitatea lor a fost dezamăgitoare, iar funcția care trebuie să asigure o tranziție spre privatizarea acestora a fost folosită pentru căpușele de partid, totul pe banii cetățenilor. Revocarea acestora înseamnă aproximativ 300 000 de lei economisiți de statul român, bani care pot fi direcționați, spre exemplu, pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru.

Electrica Furnizare Discount

Cetățenii din Alba au observat recent cum, după un somn de aproape 30 de ani, dintr-odată au apărut ”salvatorii” industriei de armament și acum pozează în oameni interesați de fabricile de la Cugir. Acești doi salvatori s-au trezit să vorbească despre contractul privind producerea pistoalelor Beretta, care s-a atribuit de către Romarm în anul 2020 către o nouă fabrică, în Mehedinți, și care a fost o promisiune a ministrului liberal, Virgil Popescu, colegul de partid al domnilor respectivi. Această fabrică nu există în momentul de față, iar cei doi salvatori încearcă să inducă opiniei publice faptul că această oportunitate este ratată de către fabricile din Cugir, din cauza actualului ministru al economiei. Deși ambii știu că adevărul este altul, folosesc acest subiect în speranța că vor avea de câștigat capital politic în lupta internă din PNL Alba. Un alt lucru care merită să fie știut de către cetățeni este acela că doamna Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, numit de către PNL,  a fost recent în vizită la aceste fabrici și care laudă conducerea liberală, mi-a răspuns la o întrebare oficială faptul că Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme Cugir dispun de echipamente și tehnologii învechite, astfel încât prețul de producție al pistoalelor ar fi la un nivel ridicat și, în același timp, nu poate onora un contract pentru pistoalele de calibru 9mm către MAPN, termenul de execuție fiind la finalul anului 2020. De asemenea, este menționat faptul că Fabrica de Arme Cugir are în derulare contracte externe și nu poate prelua alte comenzi externe. Atunci ne întrebăm ce doresc domnii Bumb, Hava și primarul din Cugir să salveze?

Influența politicului în companiile de stat trebuie să înceteze, aceste companii trebuie puse pe picioare și atunci vor fi atractive pentru investitori. Industria de armament este foarte importantă pentru strategia de apărare a țării, însă nu trebuie căpușată politic și folosită drept o sursă de venit pentru membrii de partid.

Revoluția bunei guvernări va continua în perioada următoare, când se vor organiza concursuri pentru managementul companiilor de stat, aceasta fiind direcția normală pentru TOATE companiile de stat. Vremea sinecurilor și pușculițelor de partid a trecut!!!

Beniamin Todosiu,

Deputat USR de Alba.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD Călin Matieș: URĂSC MINCIUNA ȘI IMPOSTURA! Mai ales din partea celor care ucid sistematic fermierii, țăranii și producătorii locali!

Publicat

în

Zilele trecute, pe bani mulți, toate DSVSA-urile din țară au difuzat un material de presă elaborat de cărătorii de sacoșe ai ministrului agriculturii Adrian OROS. Adică aghiotanții de prin ANSVSA și DSVSA-urile din fiecare județ.

Cu o nonșalanță și nesimțire debordante, toți directorii de DSVSA-uri din toată România au încercat să pună batista pe țambal și au mințit prin omisiune, ca niște vânzători de neam și țară, la semnalul șefilor de la București.

Pentru semi-analfabeții funcțional de prin instituțiile statului, care citesc, probabil, actele legislative de la dreapta la stânga, lucrurile sunt cât se poate de clare:

Electrica Furnizare Discount

Proiect_OUG_program_PPA_24.06.2021, aflat în dezbatere publică pe site-ul ANSVSA:

Art.1, Alin.(2), lit.a: “…Porcinele sunt crescute NUMAI PENTRU ÎNGRĂŞARE, NU SE COMERCIALIZEAZĂ, IAR REPRODUCȚIA ACESTORA ÎN ACESTE EXPLOATAŢII ESTE INTERZISĂ. Carnea și produsele din carne rezultate în urma sacrificării porcinelor sunt destinate exclusiv consumului în gospodăria proprie;”

Nu are rost să mai reiau și paragrafele cu amenzile cuprinse între 3.000 și 8.000 de lei pentru nerespectarea unor măsuri de bio-securitate, unele chiar aberante și greu de implementat în gospodăriile tradiționale. Poate îi va trece și lui Oros și Chioveanu pe lângă urechi faptul că UE nu se va interpune și nu va anula niciodată tradițiile unui popor. Niciodată nu ne-a cerut așa ceva…Dar nici nu s-a mai întâmplat ca incompetenții din agricultura românească în loc să fie la masa negocierilor de la Bruxelles, să umble brambura prin țară sau să figureze în 2-3 locuri în același timp, doar de dragul de a lua salarii complete din mai multe locuri…Știe foarte bine ministrul PNL-Oros ce vorbesc…

Vă rog mult: citiți legislația sau actele normative care urmează să fie aprobate sau sunt deja în vigoare înainte să vă pronunțați!!! Ceea ce fac acum fermierii în Franța, umplând Palatul lui Macron cu bălegar, poate fi oricând o variantă și în România, în ultimă instanță…

Știu, directorii de DSVSA-uri au fost strânși cu ușa și au plătit bani grei să apară mizeria și minciuna în presa din fiecare județ…Dar asta nu înseamnă că minciuna va putea lua loc vreodată adevărului!!!

Îi invit pe șeful ANSVSA Chioveanu (PNL) și ministrul Oros (PNL) la o dezbatere adevărată, cu mine și colegii mei experți din fiecare domeniu pe care îl reprezint, să le explic ce înseamnă agricultura și protejarea producătorilor români! ORICÂND, ORIUNDE ȘI LA ORICE ORĂ!

MINCINOȘILOR!!! Dacă țăranii nu vor mai putea crește scroafe și vieri în gospodăria lor, cum vor mai avea porci anul viitor?

DA! Reproducția este permisă!! DAR numai în ferme, fraților!!!

Câte ferme avem în județul Alba, MINCINOȘILOR de la DSVSA Alba??? Vă spun eu, hoților: ZERO!!! Județul Alba are 0 (zero) ferme!!!

FERMELE NU AU VOIE SĂ VÂNDĂ PURCEI SPRE CREȘTERE DECÂT NUMAI PERSOANELOR AUTORIZATE!!! Adică micii fermieri, gospodarii, țăranii, nu vor mai putea să își procure purcei, MINCINOȘILOR!!!!

Aici aveți dovada faptului că acest guvern plin de incompetenți și impostură vrea să ne mintă din nou:

http://www.ansvsa.ro/wp-content/uploads/2021/06/Proiect_OUG_program_PPA_24.06.2021.pdf

Problemă simplă, pe înțelesul tuturor, inclusiv al incompetenților din PNL și USR și al celor care au partidul în inimă și-n portofel:

Dacă țăranii nu vor mai putea crește porci și nici nu vor mai putea vinde, se nasc 2 întrebări:

  1. De unde vă luați porcul de Crăciun anul viitor, în 2022? (evident, vă asumați că din magazine veți lua aceeași carne injectată cu hormoni și antibiotice)
  2. Ce ne facem cu țăranii care vor muri de foame? Înființăm încă o categorie de asistați social?! Așa rezolvă Guvernul PNL-USR problema sărăciei din mediul rural:

MOARTEA SATULUI ROMÂNESC ESTE APROAPE…

#NuRezistfărăRomânia

Senator PSD Alba

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Politică Administrație

Centrală termică cu sistem de alimentare automatizat pentru Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud. Licitația de peste 400.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Centrală termică cu sistem de alimentare automatizat pentru Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud. Licitația de peste 400.000 de lei, lansată în SEAP

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizare, în cadrul proiectului „Furnizare cu montaj centrală termică cu instalare și legare hidraulică pe bază de biomasă (tocătură de lemn) cu sistem de alimentare automatizat”. Valoarea totală estimată a investiției este de 410.000, fără TVA.

Prin prezentul Caiet de sarcini se solicită prestarea de furnizare aferentă proiectului „Furnizare cu montaj centrală termică cu instalare și legare hidraulică pe bază de biomasă (tocătură de lemn) cu sistem de alimentare automatizat”.

Electrica Furnizare Discount

Investiţia finanţată pentru a cărei realizare se organizează procedura de achiziţie şi care este obiectul contractului „Furnizare cu montaj centrală termică cu instalare și legare hidraulică pe bază de biomasă (tocătură de lemn) cu sistem de alimentare automatizat” cu succes a proiectului va conduce în mod explicit la ridicarea capacității economice și dezvoltarea infrastructurală a SPITALUL ORĂŞENESC „DR. ALEXANDRU BORZA” ABRUD.

Prin proiect se propune îmbunătățirea, ridicarea capacității economice și dezvoltarea infrastructurală a SPITALUL ORĂŞENESC „DR. ALEXANDRU BORZA” ABRUD.

Astfel, urmeaza sa fie livrate următoarele echipamente cu montaj:

– Cazan monobloc pentru preparare apă caldă, 250 kW cu funcţionare automată pe biomasă lemnoasă si sistem de alimentare prin snec de extracţie – buc.l (Fisa tehnica nr. 1)

Fiind vorba de echipamente ce necesita montaj, respectiv punere in funcţiune, acestea se vor realiza imadiat după livrare, prin personal calificat de specialitate.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare