Rămâi conectat

Politică Administrație

Oana Badea îi cere primarului Horaţiu Josan să aprobe înfiinţarea Clubului Sportiv Şcolar Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Într-o scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Aiud, Horaţiu Josan, Oana Badea, secretar de stat la MECTS, susţine că edilul aiudean a refuzat acordarea avizului cerut de Şcoala „Axente Sever” pentru reînfiinţarea Clubului Sportiv Şcolar Aiud, desfiinţat în primul lui mandat de primar.
„Pentru şcolile aiudene, este începutul reintrării în normalitate. Identificarea şi dezvoltarea permormanţelor sportive în rândurile elevilor este o datorie, dincolo de nevoia stringentă. Am aflat că motivaţia deciziei este una pecuniară. Mai exact, spuneţi că nu există resurse pentru un asemenea proiect. Vin cu o veste bună, domnule primar. Legea cea nouă nu renunţă la bunele obiceiuri. Bugetele cluburilor sportive şcolare nu se asigură de comunitatea locală. Potrivit Legii educaţiei naţionale, acestea vin de la Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean. articolul 111, alineatul 2, este extrem de explicit în ceea ce priveşte aspectul financiar:  «Finanţarea cheltuielilor privind inspectoratele şcolare, casele corpului didactic, palatele şi cluburile copiilor şi elevilor, cluburile sportive şcolare se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului» Este extrem de simplu. Consiliul local îşi dă avizul consultativ pentru înfiinţarea clubului, dar tot ceea ce presupune plata salariilor cadrelor didactice sau întreţinerea clubului este apanajul strict al Ministerului Educaţiei. Dacă, însă, vă refereaţi la surplusul de bani pe care comunitatea locală îl poate aduce pentru prosperitatea clubului, legea vă permite şi acest lucru: «Cluburile sportive şcolare, precum şi palatele şi cluburile copiilor pot să fie finanţate şi de autorităţile administraţiei publice locale” (Art.111, alineatul 3). Repet, clubul poate funcţiona şi fără aportul financiar al consiliului local». De aceea, vă solicit, domnule primar Mihai Horaţiu Josan, să reveniţi asupra deciziei privind înfiinţarea clubului şcolar de la Şcoala «Axente Sever»”.
Oana Badea mai spune că Aiudul este singurul municipiu din judeţul Alba în care autoritatea publică locală nu şi-a propus suţinerea performanţei într-o ramură sportivă, iar aiudenii se uită cu jind la performanţele baschetbalistelor de la Alba Iulia sau ale voleibalistelor din Blaj, afirmând că ea va face toate eforturile legale posibile pentru a sprijini acest demers.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea