Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Oana Badea, despre modificările la Codul fiscal: Aș pierde banii pentru reabilitarea Cetății Aiudului sau pentru toate investițiile pe care le-am avut anul acesta

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Aiud Oana Badea a declarat că ar pierde banii pentru toate investițiile pe care le-a avut anul acesta, plus cât s-a cheltuit pe iluminatul public, dacă modificările la Codul fiscal se vor menține.

Întrebată, miercuri, ce înseamnă modificările Codului fiscal pentru Primăria Aiud, Oana Badea a răspuns: ”Dacă se merge pe acest Cod fiscal vom pierde 4.200.800 de lei, ceea ce înseamnă 7,67% din bugetul local. În lucrări, spre exemplu, comparând cu ce am cheltuit anul acesta până în prezent, aș pierde banii pentru toate investițiile pe care le-am avut anul acesta, plus cât am cheltuit pe iluminatul public. Sau aș pierde aproape suma necesară mie să reabilitez Cetatea Aiudului sau aș pierde un sfert din banii necesari să ridic noul centru cultural”, a spus Oana Badea, primar ales din partea PNL.

De asemenea, Oana Badea a adăugat că a văzut că în țară au fost proteste dar și intenții de a contesta Codul fiscal în instanță, însă ea consideră că toți primarii ar trebui să aleagă o soluție unitară prin care să-și arate nemulțumirea.

”Pentru a-mi apăra comunitatea orice legea îmi permite, voi face. Nu m-am gândit cum, dar știu să-mi apăr opiniile și comunitatea. Nu am luat o decizie exactă, dar părerea mea este că nu individualizând acțiuni ale primarilor, ci fiind uniți, adică ar trebui să existe o conduită comună în fața acestei abordări”, a mai spus Oana Badea.

Primarul din Aiud a subliniat că este deranjată de asocierea creșterilor salariale cu măsurile fiscale.

”Este cel puțin o fractură logică atunci când acuzi primarii cărora tu, lege, le-ai mărit salariile. Deci nu există o decizie în interiorul consiliilor locale, ci o lege care spune nivelul de salarizare, asociind asta că nu există bani pentru… Unde spun că e fractura logică? În contextul legal care a existat atunci când ai mărit salariile. Deci, Codul fiscal, de când ai mărit salariile, nu mai este același. Nu comparăm mere cu pere și aruncă ceva ce și-a asumat inițiatorul Liviu Dragnea, creșterea salariilor primarilor, viceprimarilor și a celor care lucrează, cu modificarea Codului fiscal”, a mai spus Oana Badea.

Ea a afirmat, în final, că va trebui să existe o acțiune unitară a tuturor primarilor nemulțumiți.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea