Oana Badea, despre modificările la Codul fiscal: Aș pierde banii pentru reabilitarea Cetății Aiudului sau pentru toate investițiile pe care le-am avut anul acesta

Primarul municipiului Aiud Oana Badea a declarat că ar pierde banii pentru toate investițiile pe care le-a avut anul acesta, plus cât s-a cheltuit pe iluminatul public, dacă modificările la Codul fiscal se vor menține.

Întrebată, miercuri, ce înseamnă modificările Codului fiscal pentru Primăria Aiud, Oana Badea a răspuns: ”Dacă se merge pe acest Cod fiscal vom pierde 4.200.800 de lei, ceea ce înseamnă 7,67% din bugetul local. În lucrări, spre exemplu, comparând cu ce am cheltuit anul acesta până în prezent, aș pierde banii pentru toate investițiile pe care le-am avut anul acesta, plus cât am cheltuit pe iluminatul public. Sau aș pierde aproape suma necesară mie să reabilitez Cetatea Aiudului sau aș pierde un sfert din banii necesari să ridic noul centru cultural”, a spus Oana Badea, primar ales din partea PNL.

ELIT

De asemenea, Oana Badea a adăugat că a văzut că în țară au fost proteste dar și intenții de a contesta Codul fiscal în instanță, însă ea consideră că toți primarii ar trebui să aleagă o soluție unitară prin care să-și arate nemulțumirea.

”Pentru a-mi apăra comunitatea orice legea îmi permite, voi face. Nu m-am gândit cum, dar știu să-mi apăr opiniile și comunitatea. Nu am luat o decizie exactă, dar părerea mea este că nu individualizând acțiuni ale primarilor, ci fiind uniți, adică ar trebui să existe o conduită comună în fața acestei abordări”, a mai spus Oana Badea.

Mihail David - 2020

Primarul din Aiud a subliniat că este deranjată de asocierea creșterilor salariale cu măsurile fiscale.

”Este cel puțin o fractură logică atunci când acuzi primarii cărora tu, lege, le-ai mărit salariile. Deci nu există o decizie în interiorul consiliilor locale, ci o lege care spune nivelul de salarizare, asociind asta că nu există bani pentru… Unde spun că e fractura logică? În contextul legal care a existat atunci când ai mărit salariile. Deci, Codul fiscal, de când ai mărit salariile, nu mai este același. Nu comparăm mere cu pere și aruncă ceva ce și-a asumat inițiatorul Liviu Dragnea, creșterea salariilor primarilor, viceprimarilor și a celor care lucrează, cu modificarea Codului fiscal”, a mai spus Oana Badea.

Ea a afirmat, în final, că va trebui să existe o acțiune unitară a tuturor primarilor nemulțumiți.

 

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

14 Comentarii

#DEMOCRATIEINCOLONIE 15 noiembrie 2017 at 20:40

Hai bâști… INVESTIȚII făcute pentru firmele de casă ale pedeleului. Foarte bine că le pierdeți !

Ioșicuticu 16 noiembrie 2017 at 10:50

Daaa, Aiudul e plin de pedelei si băselei!

IOȘICUTICU 16 noiembrie 2017 at 14:13

Daaa, e plin Aiudul de pedelei și băselei!

aiudeanul 15 noiembrie 2017 at 21:19

Turnurile cetății sunt refacute pe bani de la ministerul culturii,la centrul cultural nou trebuie o caruta de euro,basme si povesti de adormit copii

ineptul 15 noiembrie 2017 at 23:54

…lasa-ti Doamna Primar bocetele si abureala pe care o faceti. Nu a-ti pierdut nimic. Nu pot pierde ce nu am. A!,…Dumneavoastra aveati in calcule pe hirtie in program , iar astia sunt resurse iluzorii. Daca tot ne spuneti ca vreti sa faceti, aduceti banet de acasa , din seif banet cit este necesar , iar daca nu puteti, lasati-ne.Cu totii ne spuneti cit sunteti de generosi , va declarati implicati pentru obste , iar mai pe urma pasati neputiinta pe seama altora. Luati aminte mai cu seama la dezvoltarea urbei, si lasati bocetele de neputiinta,…

sus pieptul 16 noiembrie 2017 at 10:38

Buna idee. Ia sa aduca doamna primar banet de acasaaaa, sa-si vanda Loganul vechi de 12 ani si eventual verighetaaaaa, ca si asa nu face nicio treaba la Primarieeeee! Noroc cu consilierii PSD, care s-au ocupat personal de tot ce s-a intamplat bine in oras in ultimul an jumate! Si sa ia aminte la dezvoltarea urbei de catre barbatii insemnati ca… Josan si ALDE Rusuuuuuu! Si sa nu mai faca doamna primar calcule pe hartie! Sa le faca in minte, sau sa le scrie pe pereeeeeti!
Ca a ta este …gradina cea mare si cu multele dobitoace glasuitoare din eaaaaa…

locuitor al judetului Albai 16 noiembrie 2017 at 6:33

Cat este gradul de colectare al datoriilor catre stat care intra in bugetul primariei Aiud si de ce nu va ocupati de rezolvarea problemelor de buget care va apartin ca de exemplu anularea ajutoarelor de la stat pentru cei apti de munca,incasarea amenzilor neachitate,reducerea banilor cheltuiti aiurea,incasarea chiriilor si a altor restante la buget,stabilirea salariilor in limita legii,fara sporuri si alte adaosuri nejustificate prin munca ,etc,etc.
V-ati invatat sa stati cu mana intinsa la Consiliul judetean,la Ministerul de finante si alte surse IOC – DE CE NU ACCESATI PENTRU INVESTITII, BANI EUROPENI CA CEI DE LA COMUNA CIUGUD.
MASURATI-VA CAMASA SI NU MAI UMBLATI CU EA AFARA DIN PANTALONI.

locuitor al judetului Clujn 16 noiembrie 2017 at 11:09

Ati vrut sa scrieti judetul Albaiulia probabil, dar v-ati oprit inainte de-a iesi in buruieni. Din pacate salata de varză ati luat-o in plin! Ajutoarele de la STAT le anuleaza doar STATUL. Banii europeni se acceseaza greu chiar si atunci cand NU ȚI SE PUN TĂLPI POLITICE. Oamenii amendati nu platesc decat daca ai hotarare judecatoreasca in acest sens, obtinuta in timp indelungat, cu cheltuieli judecatoresti ce depasesc cu mult amenzile. Legile, de!

Io 16 noiembrie 2017 at 8:41

Si daca nu va fi asa, te infatisezi in fata presei sa zici ca ai gresit|?

cocosel 16 noiembrie 2017 at 11:32

In anul 2006 Cei mai mari #PDL-isti ai lumii Basescu si Bok au desfiintat unitatile armatei din Alba Iulia si Aiud. Iar acum cei mai mari #PDL-isti din zona Mircea Hava si Oana Badea distrug cu sarg cazarmile ramase pentru ca nu au reusit bag sama sa faca din acestea hoteluri si restaurante personale.

dragos victor 16 noiembrie 2017 at 14:48

D-na Badea, in locul dvs nu puneam pe tapet subiecte din domeniul economic stiind ca nu aveti calificare /studii universitare in acest domeniu / chiar daca va declarati prof in acest sector , cu o califciare medie in invatamant erati si santeti departe de o viziune profunda in stiinta economiei .In altaordine de idee ca propunere ,,, restrangeti nr angajatilor dintre care multi inutili , evitati deplasarile tot inutile in dif tari ca este am tarziu si se fac tot pe bani publici, asa cum a fost o cheltuiala inutila si cumparea de un nou autoturism , laptop etc .Sa nu-mi spuneti mie ca cheltuielile enumerate de mine nu fac parte din domeniul investitii n dar se puteau folosi in scopuri utile nu ptr a alimenta sindromul care este evident si in logoul folosit de dvs care pe langa faptul ca este agramat dar este si autolaudativ .Mai multa modestie nu strica ,,,O simpla intrebare ,, cate dosare au fost depuse in vederea aCcesarii de fonduri europene de cand cu tristete santeti la carmuirea urbei? Nu vreau sa ma obosesc enumerand aberatiile dvs asa a ma opresc dar numai ptr o scurta odihna spirituala..

liviu 16 noiembrie 2017 at 16:35

Nici nu ma asteptam la alt fel de abordare a primaritei din orasul trist unde toate serviciile si lucrarile se fac la comanda partidului. Fonduri europene pentru reabilitarea cetatii, bani mai multi din dezvoltare economica prin atragere de investitori… de asa ceva nu s-a auzit in zona Aiud Teius si Ocna Mures de capabili ce sunt edilii d-acolo. Daca Aiudul ar avea putere sa angajeze toti navetistii aiudeni din Alba, Sebes, Blaj etc. ar creste considerabil bugetul local i-ar primarita nu s-ar mai milogii prin media. PUTINA VIZIUNE ..DOAR SUNTETI PROFESORI NU!? :))))))

sica 16 noiembrie 2017 at 19:10

4 comentatori, 4 idiotenii! Bai, serios! Cititi pe sarite si ganditi cu pauza? A dat exemple ce s-ar putea face cu banii care se pierd prin aplicarea CF. Nu inseamna ca fix acele investitii s-ar fi facut cu acei bani.

Ate 17 noiembrie 2017 at 11:45

Promisiunile din campania electorala au fost altele :crearea de locuri de munca si reducerea cheltuielilor Primariei deoarece era supradimensionata ca si personal,accesarea mai eficienta a fondurilor europene…ZERO rezultat.Dupa 2 ani nici un proiect initiat macar….Asa cum am anticipat 4 ani se vor duce pe plata ranchiunilor acumulate (politelor) si rasplatirea celor care au ajutat-o sa se inscauneza primar (vezi Florea Liviu CM)

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...