Rămâi conectat

Actualitate

Oamenii care călătoresc des sunt mai sănătoși și mai fericiți – concluziile a zeci de studii

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oamenii care călătoresc des sunt mai sănătoși și mai fericiți – concluziile a zeci de studii

Oamenii care călătoresc des sunt mai sănătoşi şi fericiţi. Iar această concluzie este reliefată de zeci de studii făcute în ultimele trei decenii pe mii de persoane.

După cum precizează psihologul Raluca Marinescu, ”beneficiile călătoriilor sunt multiple şi ţin de sănătatea fizică, precum şi de cea psihică. Excursiile, fie că e vorba de o ieşire pentru un week-end sau un sejur de o săptămână, sunt foarte eficiente pentru că ţin corpul într-un anumit ritm şi înseamnă, totodată, multă mişicare. În acelaşi timp, călătoriile sunt nişte antidepresive puternice. Se poate vorbi, în mod cert, despre o terapie prin călătorii, sunt numeroase studii făcute de specialişti din Marea Britanie, Germania şi S.U.A. ce dovedesc acest lucru”.

Unul dintre beneficiile majore ale terapiei prin călătorii este acela că menţine inima sănătoasă. Pentru că o călătorie înseamnă în mod cert şi exerciţiu fizic intens pentru mai multe zile, indiferent că e vorba de kilometri parcurşi pe jos într-un oraş de peste hotare, înotat în mare sau urcat pe munţi.

 ”Conform unui studiu realizat de cercetători din America între 1990 şi 2000, cei care pleacă în vacanţe şi călătorii doar o dată la cinci ani sau chiar mai rar prezintă un risc mai mare de a face boli cardiovasculare comparativ cu cei care călătoresc de cel puţin două-trei ori în fiecare an”, precizează Raluca Marinescu.

În plus, călătoriile ajută şi la stimularea şi îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare. Un alt beneficiu al terapiei prin călătorii este legat de dezvoltarea creativităţii. ”O excursie într-un loc vă va da o doză semnificativă de creativitate şi inspiraţie ce vă poate ajuta să fiţi mai bun în activităţile pe care le faceţi. Vizitarea unor locuri noi şi faptul că intraţi în contact cu oameni noi vor contribui la creşterea energiei creatoare”, adaugă Raluca Marinescu.

sursa: adevărul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea