Rămâi conectat

Curier Județean

O tânără din Franța este ”Purtătorul de cuvânt al animalelor” abandonate și abuzate din România. Albaiulienii, invitați în 26 iunie la o expoziție de fotografii care reflectă realitatea din adăposturile publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 26 iunie 2019, în Piața Cetății din Alba Iulia, între orele 16.00-19.00, va avea loc expoziția foto de conștientizare a drepturilor animalelor ”Purtătorul de cuvânt al animalelor”, organizată de voluntara franceză Cindy Gourmelon, împreună cu alți tineri voluntari români și internaționali.

Aceastî activitate face parte din proiectul personal al voluntarei franceze găzduite de Federația YMCA Romania în Baia Mare pentru 11 luni, proiect care și-a propus crearea unei echipe de tineri care să fie pasionați de drepturile animalelor, care pe parcurs au învățat și au conștientizat contextul în care acestea trăiesc, procedurile de adopție etc.

Cei 12 tineri, utilizând metoda PhotoVoice au explorat situația animalelor din Baia Mare și împrejurimi, realizând astfel această expoziție menită să sensibilizeze comunitatea noastră și să promoveze drepturile animalelor, adopția, voluntariatul.

“Sunt pasionată de tot ceea ce ține de situația animalelor, a câinilor abandonați sau din adăposturi și mi-am dorit foarte mult ca proiectul meu să fie în legătura cu acest subiect. Am vizitat și am petrecut timp cu câinii din adăposturi și am fost profund impresionată de ei, realizând că aceste suflete nevinovate merită o familie în care să fie iubite, tratate cu atenție și grijă. Sunt bucuroasă că tinerii din comunitatea locală – români și străini – au venit în proiectul meu și împreună am creat acest eveniment de conștientizare prin metoda PhotoVoice, metodă nonformală care arată realitatea așa cum o vede fotograful, iar mesajele invită la reflecție” – subliniază voluntara Cindy Gourmelon.

Proiectul de găzduire a voluntarei este “Youth Power Space II” și este co-finanțat prin programul Erasmus Plus al Uniunii Europene, fiind derulat împreună cu partenerii-organizațiile de trimitere ale voluntarilor: Asociacion Building Bridges-Spania, ProAtlântico – Associação Juvenil -Portugalia, Ville de Nevers- Franța.

FOTO: ymca.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea