O tânără din Franța este ”Purtătorul de cuvânt al animalelor” abandonate și abuzate din România. Albaiulienii, invitați în 26 iunie la o expoziție de fotografii care reflectă realitatea din adăposturile publice

Miercuri, 26 iunie 2019, în Piața Cetății din Alba Iulia, între orele 16.00-19.00, va avea loc expoziția foto de conștientizare a drepturilor animalelor ”Purtătorul de cuvânt al animalelor”, organizată de voluntara franceză Cindy Gourmelon, împreună cu alți tineri voluntari români și internaționali.

Aceastî activitate face parte din proiectul personal al voluntarei franceze găzduite de Federația YMCA Romania în Baia Mare pentru 11 luni, proiect care și-a propus crearea unei echipe de tineri care să fie pasionați de drepturile animalelor, care pe parcurs au învățat și au conștientizat contextul în care acestea trăiesc, procedurile de adopție etc.

Cei 12 tineri, utilizând metoda PhotoVoice au explorat situația animalelor din Baia Mare și împrejurimi, realizând astfel această expoziție menită să sensibilizeze comunitatea noastră și să promoveze drepturile animalelor, adopția, voluntariatul.

“Sunt pasionată de tot ceea ce ține de situația animalelor, a câinilor abandonați sau din adăposturi și mi-am dorit foarte mult ca proiectul meu să fie în legătura cu acest subiect. Am vizitat și am petrecut timp cu câinii din adăposturi și am fost profund impresionată de ei, realizând că aceste suflete nevinovate merită o familie în care să fie iubite, tratate cu atenție și grijă. Sunt bucuroasă că tinerii din comunitatea locală – români și străini – au venit în proiectul meu și împreună am creat acest eveniment de conștientizare prin metoda PhotoVoice, metodă nonformală care arată realitatea așa cum o vede fotograful, iar mesajele invită la reflecție” – subliniază voluntara Cindy Gourmelon.

Proiectul de găzduire a voluntarei este “Youth Power Space II” și este co-finanțat prin programul Erasmus Plus al Uniunii Europene, fiind derulat împreună cu partenerii-organizațiile de trimitere ale voluntarilor: Asociacion Building Bridges-Spania, ProAtlântico – Associação Juvenil -Portugalia, Ville de Nevers- Franța.

FOTO: ymca.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...