Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O sută de elevi din Alba vor participa la un studiu privind obiceiurile alimentare nesănătoase

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O sută de elevi din Alba vor face parte dintr-un studiu legat de alimentaţia pe care o au copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 9 ani. Totul face parte dintr-un proiect al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi care se va desfăşura în toată ţara.

Obiectivul principal îl reprezintă responsabilizarea părinţilor şi a copiilor pentru a preveni obezitatea infantilă, şi nu numai, prin schimbarea obiceiurilor alimentare nesănătoase. În data de 17 aprilie se va lansa oficial, la nivelul Ministerului Sănătăţii, un studiu de evaluare a stării de nutriţie a copiilor.

Concret, copiilor care vor intra în studiu li se vor lua măsurători în ceea ce priveşte înălţimea, greutatea, cu determinare a indicelui de masă corporală şi li se vor aplica chestionare.

Pentru realizarea studiului în judeţul nostru, s-a realizat un parteneriat între Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Părinţii elevilor vor fi informaţi cu privire la acest proiect iar participarea efectivă a copiilor la studiu se va face doar cu acordul părinţilor. Datele obţinute vor avea un caracetr confidenţial.

Prima fază a proiectului, cea ce măsurători şi aplicări de chestionare, se va desfăşura până în data de 31 mai, urmând ca până în 15 iunie să fie prelucrate datele obţinute.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea