O soluţie pentru corecta încălzire a şcolilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Nici nu a venit iarna şi intoxicaţiile cu antigel provenit din reţeaua de încălzire este îngrijorător de mare în şcoli. S-a ajuns atât de departe încât un elev şi-a pierdut viaţa. Cauze multiple de natură tehnică fac posibilă scăparea antigelului în reţeaua de apă. Dacă reţeaua de apă este comunală atunci pericolul intoxicării se extinde şi în afara şcolii. Pe de altă parte legătura între cele două reţele de încălzire şi de apă este obligatorie pentru completarea agentului termic în instalaţia de încălzire. Oricâtă grijă ar avea executantul şi utilizatorul riscul rămâne real până la separarea totală a celor două reţele de încălzire, respectiv de apă. Autorităţile au luat măsura imediată de interdicţie pentru utilizarea antigelului în şcoli. Această măsură este justificată pe termen foarte scurt. Pe termen lung însă este deosebit de păguboasă pentru că obligă la funcţionarea permanentă a instalaţiei de încălzire pentru propria protecţie împotriva îngheţului, (de sărbători, la sfârşit de săptămână sau în vacanţe), Soluţia Termotecnica (OSIM 006262) elimină în totalitate aceste neajunsuri.
Astfel recomandăm:
lAntigelul să fie intens colorat pentru a-şi marca prezenţa în reţea dacă este cazul sau în zonele de pierdere care vor fi reparate.
lIzolarea totală a reţelei de încălzire faţă de reţeua de apă, aceasta fiind înlocuită cu un aparat Termotecnica ce permite controlul presiunii agentului termic în reţeua de încălzire.
lViaţa copiilor noştri, a elevilor, este prea importantă ca cineva să-şi asume riscul de a nu implementa aceste măsuri de acum cunoscute aici la noi, unde ajunge ziarul „Unirea”. Dar mai departe???
Suntem deschişi pentru orice colaborare chiar la nivel naţional.
Laurenţiu OLARU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419