Rămâi conectat

Actualitate

O singură elevă din județul Alba va susține, în 2015, sesiunea specială a bacalaureatului pentru olimpici

Dragoş Suciu

Publicat

în

O singură elevă din județul Alba va susține, în 2015, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru olimpici, ea fiind pe lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare.

Colegiul HCC Alba IuliaEste vorba de Maria Eugenia Vințan (clasa a XII-a) de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, care a obținut o mențiune la Olimpiada națională de biologie și a intrat în lotul național de olimpici.

Ea va trece printr-o perioadă de pregătire în urma căreia 4 elevi vor fi selectați să participe la etapa internațională.

Maria Vințan face parte din lotul național de pregătire pentru Olimpiada internațională de biologie, alături de alți 5 elevi, și are posibilitatea să susțină bacalaureatul pentru olimpici. Ea este pregătită de prof. Valeriu Cerbu, directorul Colegiului ”HCC” Alba Iulia.

Grație rezultatului obținut la Olimpiada națională de biologie ea este admisă la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca.

Elevii din clasele a XII-a care participa la olimpiade internaționale sau la competiții sportive și artistice internaționale programate în perioada sesiunii normale de bacalaureat vor susține examenele în cadrul unei sesiuni speciale de BAC. Potrivit unei note publicate de Ministerul Educației, sesiunea speciala pentru olimpici a bacalaureatului 2015 se desfășoară în perioada 16 mai – 29 mai 2015.

Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat prevede ca Ministerul Educatiei „organizeaza in fiecare an scolar o sesiune speciala de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a/a XIII-a participanti la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale care se desfasoara in perioada sesiunii normale de bacalaureat. Calendarul sesiunii speciale se aproba prin ordin al ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea