Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

O primărie din Alba a reușit să găsească constructor pentru modernizarea a două drumuri comunale doar la a 4-a licitație, după ce a dublat prețul

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

O primărie din Alba a reușit să găsească constructor pentru modernizarea a două drumuri comunale doar la a 4-a licitație, după ce a dublat prețul!

Primăria Zlatna a reușit să atribuie un contract de execuție a lucrărilor de modernizare a două drumuri comunale abia după ce aproape a dublat prețul.

Aceasta este ”povestea” foarte multor administrații publice din județ care se chinuie de aproape un an să găsească firme care să preia contractele scoase la licitație.

Rezolvarea constă se pare în ridicarea prețurilor, uneori până la dublarea lor, în special ca urmare a intrării în vigoare a creșterii salariului minim în construcții, măsură care a aruncat în aer piața achizițiilor publice. Potrivit SICAP, Primăria Zlatna a încercat inițial în iulie 2018 să atribuie execuția lucrărilor de pavare și asfaltare pentru obiectivul de investiţii ”Amenajare căi de acces Pârâul Gruiului și Podul lui Paul”, la valoarea de 769.728 de lei, însă licitația a fost anulată din lipsă de ofertă. Istoria s-a repetat la a doua procedură de licitație, reluată în septembrie anul trecut la aceeași sumă.

Nici de această dată nu a fost depusă nicio ofertă din partea vreunei firme, astfel că în februarie 2019 Primăria Zlatna a plusat până la 1.019.728 de lei. Chiar și așa cea de-a treia procedură a fost anulată din lipsă de ofertanți. Licitația pentru obiectivul menționat a fost reluată la începutul lunii aprilie 2019 la valoarea de 1.370.927 de lei, iar contractul a fost în sfârșit atribuit în 20 iunie. De lucrări se va ocupa S.C. Europexpres SRL.

”Obiectivul proiectat cuprinde modernizarea drumurilor comunale Pârâul Gruiului și Podul lui Paul, deoarece au o structură rutieră necorespunzătoare, fiind formată din împietruire balastare, în grosime de 0-15 cm. Scurgerea apelor nu este asigurată de pe partea carosabilă, neexistând șanțuri de scurgere și colectare a apelor pluviale de-a lungul drumului, ducând la erodarea părții carosabile

. Nu există accese corespunzătore din DN 74 la proprietățile particulare. Prin realizarea proiectului propus se vor îmbunătății, condițiile de transport pentru locuitorii celor două sate care au acces la drumurile proiectate. Se va amenaja ampriza drumului național DN 74 prin realizarea rigolilor de scurgere a apelor, a circulației pietonale, a podețelor la fiecare imobil, va crește siguranța circulației pe sectoarele drumului național. (…)

Lungimea totală a drumurilor propuse pentru reabilitare este de 1.325 metri iar suprafața ocupată de lucrări este de 7.600 m. (…) Drumurile de la Pârâul Gruiului 1, 2 și drumurile de la Podul lui Paul 2,3,4 se vor executa conform variantei 2 – sistem rutier simplu nerigid cu îmbrăcăminte din pavaj din beton vibropresat de 8 cm. Drumul Podul lui Paul 1 se va executa conform Variantei 1 – sistem rutier simplu nerigid cu îmbrăcăminte din betoane asfaltice (…)”, se arată în documentația publicată pe SICAP.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea