// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

O nouă provocare pentru Nicolae Carnat: transferul în Danemarca, la Esbjerg | „Nu am stat pe gânduri când am semnat”, declară fotbalistul originar din Mihalţ

Nicolae Carnat, fotbalistul originar din Mihalţ, lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia, are parte de o nouă provocare. În vârstă de 19 ani, internaţionalul de juniori a fost împrumutat pentru un sezon de Wolverhampton la divizionara secundă daneză Esbjerg, urmând ca vara viitoare să revină la formaţia din Anglia.

Era interes, în ceea ce mă priveşte, încă din timpul campionatului, urmărindu-mă în meciuri din Premier League Under 23. Le-am lăsat o impresie pozitivă, iar despre oportunitatea transferului am aflat cu puţin timp în urmă. Posibilitatea plecării a venit într-un moment potrivit, deşi nu o preconizam şi nu am stat prea mult pe gânduri până am semnat, ştiind ce fel de club este Esbjerg şi ce tradiţie are. Fotbalul este unul ofensiv, tehnic, antrenorul mă încurejează să construiesc cât mai mult şi să mă exprim cât pot de bine în teren”, a declarat puştiul-minune.

Este a doua aventură în străinătate pentru talentatul jucător ce a activat în România, după ce a plecat din Cetatea Marii Uniri, unde a fost pregătit de Vasile Ursu, la Academia „Gheorghe Hagi”. Ajuns în 2014 la Wolverhampton Wanderers, Carnat a impresionat în tricoul „lupilor”, iar în vara trecută a semnat contract de profesionist. Fotbalistul din Alba a bifat 20 de prezenţe stagiunea precedentă pentru Wolverhampton Under 23, jucând la o categorie superioară de vârstă. “Sezonul trecut în Anglia am terminat pe locul secund în campionat, am avut multe meciuri în picioare, am întâlnit multe echipe puternice şi care aveau jucători de la echipa mare. Am dat 5 goluri si 7 assist-uri”, a menţionat Carnat.

*Legiune română

La Esbjerg fB au ajuns în această alţi doi tineri români, Adrian Petre (UTA Arad) şi Deian Sorescu (ASU Poli Timişoara), mutări intermediate de impresarul orădean Cătălin  Sărmăşan. „Toţi trei am fost colegi la lotul naţional, suntem buni prieteni şi este foarte bine că ne putem ajuta între noi”, a precizat Nicu.

 

 

Dan HENEGAR