Rămâi conectat

Sport

O nouă provocare pentru Nicolae Carnat: transferul în Danemarca, la Esbjerg | „Nu am stat pe gânduri când am semnat”, declară fotbalistul originar din Mihalţ

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Carnat, fotbalistul originar din Mihalţ, lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia, are parte de o nouă provocare. În vârstă de 19 ani, internaţionalul de juniori a fost împrumutat pentru un sezon de Wolverhampton la divizionara secundă daneză Esbjerg, urmând ca vara viitoare să revină la formaţia din Anglia.

Era interes, în ceea ce mă priveşte, încă din timpul campionatului, urmărindu-mă în meciuri din Premier League Under 23. Le-am lăsat o impresie pozitivă, iar despre oportunitatea transferului am aflat cu puţin timp în urmă. Posibilitatea plecării a venit într-un moment potrivit, deşi nu o preconizam şi nu am stat prea mult pe gânduri până am semnat, ştiind ce fel de club este Esbjerg şi ce tradiţie are. Fotbalul este unul ofensiv, tehnic, antrenorul mă încurejează să construiesc cât mai mult şi să mă exprim cât pot de bine în teren”, a declarat puştiul-minune.

Este a doua aventură în străinătate pentru talentatul jucător ce a activat în România, după ce a plecat din Cetatea Marii Uniri, unde a fost pregătit de Vasile Ursu, la Academia „Gheorghe Hagi”. Ajuns în 2014 la Wolverhampton Wanderers, Carnat a impresionat în tricoul „lupilor”, iar în vara trecută a semnat contract de profesionist. Fotbalistul din Alba a bifat 20 de prezenţe stagiunea precedentă pentru Wolverhampton Under 23, jucând la o categorie superioară de vârstă. “Sezonul trecut în Anglia am terminat pe locul secund în campionat, am avut multe meciuri în picioare, am întâlnit multe echipe puternice şi care aveau jucători de la echipa mare. Am dat 5 goluri si 7 assist-uri”, a menţionat Carnat.

*Legiune română

La Esbjerg fB au ajuns în această alţi doi tineri români, Adrian Petre (UTA Arad) şi Deian Sorescu (ASU Poli Timişoara), mutări intermediate de impresarul orădean Cătălin  Sărmăşan. „Toţi trei am fost colegi la lotul naţional, suntem buni prieteni şi este foarte bine că ne putem ajuta între noi”, a precizat Nicu.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea