O nouă gafă a ministrului Daniel Breaz, referitoare la Holocaustul împotriva Romilor: „De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute”

O nouă gafă a ministrului Daniel Breaz, referitoare la Holocaustul împotriva Romilor: „De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute”

Daniel Breaz, ministru al Culturii şi interimar la Educaţie, a considerat, potrivit unei declaraţii făcute vineri, că Holocasutul împotriva Romilor intră în categoria „momentelor mai delicate“ când anumite minorităţi au avut de suferit, precizând că nu se poate vorbi de momente „dificile sau neplăcute“.

ELIT

„De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute; (…) anumite minorităţi au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenţia, nu doar a românilor , ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţi, a declarat Daniel Breaz în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti, potrivit unei înregistrări difuzate de RFI.

Breaz nu este la prima declaraţie controversată, însă este pentru prima oară când un ministru Culturii pare să aibă o asemenea poziţie privind Holocaustul împotriva Romilor.

De altfel, recunoaşterea faptului că o parte a autorităţilor române din perioada 1940-1944 au colaborat cu autorităţile germane în uciderea persoanelor de etnie romă sau cu origini evreieşti rămâne în continuare un subiect ocolit de politicieni.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Croco 5 august 2019 at 15:54

La Cultura? Sa spunem ca este neplacut !Doamneeeee !!!!

ciclop 5 august 2019 at 18:46

cum e turcul – viorica vasilica – hemoglobina si alte ”'””chifle ‘ lingvistice si pistolul -acest ‘”doftor ” in ale matematicii -alde , breaz din Albs Iulia -daca tacea _nu se „punea ” domn ministru –„fonctie ” nu gluma , filozof ramanea , asa s-a dat in stamba si s-a cam facut de caca-o.de nu-l spala tot Muresul cat e el de mare !!! dar de unde nu este nici dumnezeu nu cere,si …. pana nu-i fudul nu e ….. destul , spune o vorba inteleapta din popor .

Eu 5 august 2019 at 23:34

Trebuie sa recunoastem ca toti politicienii ocolesc aceste subiecte „neplacute”.De ce?E f.simplu:sa n-o supere pe matusa merkel,chiar nu e evident?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...