Rămâi conectat

Actualitate

O nouă ambulanţă pentru Spitalul din Cugir, o nouă şansă pentru pacienţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Prietenii din Wasserburg, din nou alături de cugireni

    Săptămâna aceasta a sosit la Cugir o delegaţie din oraşul înfrăţit Wasserburg, condusă de Erich Baumgartner – cetăţean de onoare al localităţii de la poalele Drăganei. Prietenii germani au dat dovadă încă o dată că sunt ataşaţi de comunitatea cugireană, motivul vizitei lor fiind acela de a aduce administraţiei locale o ambulanţă complet dotată. „Anul acesta am avut mai multe discuţii atât cu primarul Wasserburg-ului, Michael Kölbl, cât şi cu preşedintele fundaţiei „Freunde Maria Rast”, Erich Baumgartner, în legatură cu problemele sistemului sanitar şi dificultăţile cu care ne confruntăm de la preluarea Spitalului Orăşenesc Cugir. Am discutat inclusiv despre posibilitatea unor schimburi de experienţă între medicii cugireni şi cei din Wasserburg. În urmă cu puţin timp am avut plăcuta surpriză de a fi anunţaţi de intenţia prietenilor noştri de a dona Cugirului o ambulanţă foarte puţin folosită, dotată cu toată aparatura necesară, de la targă, scaun, valiza pentru materialele de interventie portabile până la monitor EKG manual cu stimulator cardiac extern, dispozitiv pentru perfuzie sub presiune, două surse de oxigen, una stabilă şi una mobilă, în concluzie tot ceea ce e nevoie pentru restabilirea medicală a pacientului şi transportul acestuia la punctul de primire urgenţe”, a precizat primarul Cugirului, Adrian Teban. Donaţia făcută este apreciată de edilul cugirean ca fiind binevenită, în condiţiile în care oraşul beneficiază de serviciile unei singure ambulanţe, care nu poate răspunde tuturor solicitărilor primite. „Se întâmplă să fie nevoie de ambulanţă pe plan local, iar aceasta să fie plecată cu pacienţi aflaţi în stare gravă spre Alba Iulia. În astfel de situaţii, o a doua ambulanţă este vitală, motiv pentru care donaţia prietenilor noştri din Wasserburg este un real ajutor pentru locuitorii Cugirului.”
Ambulanţa primită de administraţia locală urmează a fi dată în administrare Spitalului Orăşenesc Cugir.
Între cele două localităţi există o înfrăţire concretă şi foarte utilă Cugirului. Wasserburg-ul a donat de-a lungul timpului localităţii de la poalele Drăganei mai multe aparate şi mobilier medical, precum şi o maşină de pompieri folosită în prezent de SVSU. Anul acesta, prin fundaţia „Freunde Maria Rast”, a fost adus un autoturism pentru Serviciul Public de Asistenţă Socială, folosit la acordarea îngrijirilor la domiciliu pentru persoanele singure şi bolnave.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea