Rămâi conectat

Actualitate

O mie de ceceni se vor alătura trupelor ruse: Anunțul liderului cecen Ramzan Kadîrov

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O mie de ceceni se vor alătura trupelor ruse: Anunțul liderului cecen Ramzan Kadîrov

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat joi că aproximativ o mie de voluntari ceceni se îndreaptă spre Ucraina pentru a lupta acolo alături de trupele ruse, la trei săptămâni de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, transmite AFP.

Citește și: Vladimir Putin susține că sancțiunile aplicate Rusiei „deschid noi posibilități”: „Companiile ruse nu au de ce să se teamă”

Kadîrov a scris pe contul său de Telegram că unul dintre apropiaţii săi, Apti Alaudinov, se află în fruntea ”a o mie de voluntari ai republicii cecene” care sunt ”pe drum pentru a participa la operaţiunea specială de denazificare şi demilitarizare a Ucrainei”.

Liderul cecen, care conduce cu mână de fier republica sa din Caucaz, susţinea luni că el însuşi se afla atunci în Ucraina alături de trupele ruse pe un aerodrom capturat în apropierea capitalei Kiev, informaţie neverificată din surse independente şi pusă la îndoială de responsabilii ucraineni.

Ramzan Kadîrov, criticat de ONG-uri internaţionale pentru grave încălcări ale drepturilor omului în Cecenia, dispune de o miliţie la ordinele sale şi este un fidel al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Imagini difuzate pe reţelele de socializare la începutul invaziei ruse în Ucraina arătau o piaţă din Groznîi, capitala cecenă, plină cu soldaţi care afirmau că sunt gata să plece în orice clipă în Ucraina pentru a lupta de partea Rusiei.

Rusia intenţionează să-şi completeze forţele în Ucraina prin racolarea de combatanţi ceceni şi sirieni, cu ajutorul cărora să preia controlul asupra centrelor urbane ucrainene, relatează luni France Presse. În acest sens, Moscova încheie contracte cu astfel de combatanţi racolaţi în ţări din Orientul Mijlociu pe o durată de şase luni, cu o remuneraţie de 200-300 de dolari pe lună, potrivit Meduza.io, anunță Agerpres.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea