O fostă vânzătoare, ajunsă profesoară, și-a umilit un elev bolnav punându-l în genunchi de față cu toată clasa

O fostă vânzătoare, ajunsă profesoară, și-a umilit un elev bolnav punându-l în genunchi de față cu toată clasa

Un elev de la o școală din comuna Dagâța, județul Iași, cu insuficiență cardiacă, a fost pus în genunchi cu mâinile ridicate, în fața clasei, de o învățătoare. Consilierul pe probleme de rromi la Prefectura Iași spune că învățătoarea este o fostă vânzătoare angajată fără testare.

Consilierul pe probleme de rromi din cadrul Prefecturii Iași, Elena Motaș, fost cadru didactic, scrie pe Facebook că din cauza lipsei personalului calificat din sistemul de învățământ, la școala din satul Zece Prăjini directorul ar fi angajat ca învățătoare „fosta vânzătoare la un market, fără experiență și testare”.

ELIT

„Această doamnă a venit însoțită la școală de șotul ei și de propriul copil. A considerat foarte educativ să pună un copil rom din clasa a II-a să stea în genunchi cu mâinile sus… drept pedeapsă. Copilul suferea de obezitate și insuficiență cardiacă. Să umilești un copil de 7 ani în fața propriului copil mi se pare o lecție de rasism și un abuz emoțional fără precedent. Umilința ar fi durat și mai mult dacă educatoarea nu ar fi dat buzna în clasă, educatoarea de etnie romă. Directorul a încercat să mușamalizeze incidentul și a sfătuit-o pe vânzătoare să demisioneze, insistând ca mama elevului să nu facă sesizare”, se arată într-o postare.

Elena Motaș, fost cadru didactic precizează și faptul că a sesizat Inspectoratul Școlar: „O demisie nu rezolvă criza din sistem, iar mușamalizarea incidentelor va conduce la perpetuarea comportamentelor abuzive.”

Inspectoratul Școlar Iași va face verificări în acest caz.

sursa: mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...