Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O elevă din Cugir a ajuns la Spitalul din Alba Iulia, în Duminica Paștelui, după o țigară cu etnobotanice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O elevă în vârstă de 17 ani din Cugir a ajuns, în Duminica Paștelui, la secția Unității de primiri urgențe a Spitalului județean din Alba Iulia, cu stări de greață, vărsături, amețeală, după ce a consumat o țigară cu substanțe etnobotanice.

Spitalul Judetean Alba05Tânăra a spus medicilor că s-a aflat în necunoștință de cauză și că ar fi cerut o țigară cu tutun și nicidecum nu ar fi avut intenția să consume substanțe etnobotanice. Cazul ei nu este singular. Amintim că un tânăr, tot din Cugir, în vârstă de 22 de ani, a necesitat internare medicală în Vinerea Mare după o suspiciune de intoxicație cu etnobotanice. El prezenta grețuri, vărsături și stare de leșin. La fel, și el, a precizat că nu a consumat voluntar, ci a cerut de la o persoană străină o țigară cu tutun. El a fost transferat ulterior pentru supraveghere medicală pentru 24-48 de ore la secția Interne a Spitalului din Cugir.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din fericire starea tinerei nu a fost gravă, și-a revenit, și nu a trebuit să-și petreacă noaptea în spital.

Substanțele interzise creează tot mai multe probleme în rândul tinerilor

Amintim că la începutul lunii aprilie, înaintea începerii programului ”Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, patru liceeni (trei fete și un băiat) au fost duși la spital, dintr-un local din Alba Iulia, cu ambulanțele SMURD în stare de semi-inconștiență după ce au consumat substanțe interzise. Adolescenții nu puteau să stea pe propriile picioare, motiv pentru care angajaţii barului au sunat la 112 să ceară ajutor. Unii susțin că astfel de substanțe alimentează distracția tinerilor. Medicii avertizează că sunt foarte periculoase și pot avea efecte grave asupra sănătății; pot crea, în special, probleme renale și hepatice. Precizăm că în ultima perioadă cazurile de intoxicații cu substanțe etnobotanice au crescut la Spitalul din Alba Iulia.

Sărbători Pascale liniștite și pentru medicii SMURD

Fără cele două cazuri sus menționate, medicii de la Urgențele din Alba Iulia nu întâmpinat mari probleme, la fel cum s-a întâmplat în alți ani, din cauza consumului excesiv de alimente și alcool. Ei au precizat că s-au înregistrat în jur de 15 colici abdominale în 13 ore. În aceeași perioadă a anilor trecuți, UPU Alba Iulia era mult mai aglomerat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea