Rămâi conectat

Societate

O donaţie de 15.000 de euro de la Fundaţia Aktion „Augenlicht” e.V. pentru Spitalul Judeţean Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Directorul executiv al DSP Alba – dr. Horea Timiş, managerul spitalului de Urgenţă Alba Iulia, ec. Nicoleta Coşarcă şi directorul de îngrijiri medicale -asistenta Monica Oneţiu, au făcut ieri public, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatul schimbului de experienţă avut cu cadrele medicale din localitatea Bad-Kreusenach, Germania. Deplasarea a fost facilitată de Fundaţia Aktion „Augenlicht” e.V. din Germania, înfiinţată de fostul consul onorific Alex Jacob. Aşa cum a explicat directorul DSP Horea Timiş, legătura cu această fundaţie a fost consolidată ani de zile de primarul Mircea Hava, iar acum este păstrat contactul cu urmaşul consulului, Alexander Jacob. Delegaţia spitalului din Alba Iulia a fost prezentă săptămâna trecută la Gala Fundaţiei Aktion Augenlicht şi s-a întors în ţară cu donaţii medicale în valoare de 15.000 de euro. Pe lângă materialele de uz medical, de ultimă generaţie donate acum, prietenii germani au mai donat Spitalului Judeţean Alba două sterilizatoare pentru blocurile operatoare din oftalmologie şi ORL, medicamente. Dr. Timiş a mai anunţat că în primăvara anului 2012, la Spitalul Judeţean Alba va veni o echipă de medici specialişti din Bad-Kreusenach, pentru un schimb de experienţă, util atât pentru cadrele medicale din Alba Iulia dar mai ales pentru pacienţi. „Transportul donaţiilor a fost asigurat anul trecut de preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel iar transportul de acum a fost asigurat de Primăria Alba Iulia, prin Mircea Hava”, a precizat Timiş.
Managerul spitalului judeţean Alba, ec. Nicoleta Coşarcă a apreciat ca deosebit de utilă vizita la spitalul municipal din Bad-Kreusenach: „Am preluat foarte multe dintre exemplele întâlnite acolo iar ideile le vom implementa şi la Spitalul Judeţean Alba. Am învăţat din experienţa lor, din modul lor de a organiza spitalul. Pot să vă spun că Secţia de Oncologie care se va inaugura în 31 mai anul viitor la noi în spital, va arăta exact ca cea din Bad-Kreusenach, iar delegaţia de medici germani ce va sosi în spitalul din Alba Iulia anul viitor va aduce un plus de experienţă şi noutate şi pentru cadrele noastre medicale, pentru medicii noştri”.
Dr. Horea Timiş a mai precizat că donaţia de 15.000 de euro, constând în materiale de uz medical de primă necesitate, va fi repartizată rapid în spital unde îşi va dovedi utilitatea, subliniind că fundaţia germană Aktion „Augenlicht” e.V. monitorizează întreg traseul acestor bunuri trimise, până când acestea ajung la cei aflaţi în nevoie, respectiv la pacienţi.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea