Rămâi conectat

Ştirea zilei

O companie din Alba donează echipament pentru Maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania Holzindustrie Schweighofer își continuă parteneriatul cu instituțiile din domeniul medical, parte a strategiei de responsabilitate socială corporativă.

Marți, 23 aprilie, reprezentanți ai fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeș au oferit, cu titlul de donație, un echipament Autoclav clasa B Maternității din Cadrul Spitalului Municipal din Sebeș.

Echipamentul va fi folosit pentru sterilizarea instrumentarului folosit în secția de neonatologie a Maternității. Cu o medie de 500 de nașteri pe an, Maternitatea Spitalului Municipal din Sebeș asigură servicii medicale pentru aproape 60.000 de locuitori, pe un teritoriu arondat de 120 km în diametru.

„Nu este prima dată când compania Holzindustrie Schweighofer este alături de Spitalul Municipal din Sebeș și vă invităm să veniți să vedeți unde se instalează echipamentul care va fi atât de ajutor în desfășurarea activităților din secția de neonatologie,” a spus Anca Mihaela Franchini, managerul Spitalului Municipal Sebeș. „Noi avem o medie de 40-50 de nașteri pe lună, adică în jur de 500 de nașteri pe an, iar păstrarea instrumentarului steril este de o condiție primordială pentru desfășurarea în condiții de maximă siguranță a activităților zilnice.”

Spitalul Municipal Sebes este situat în centrul țării, organizat pe o gamă largă de specialități care permite acordarea de servicii medicale de specialitate pentru nou născuți, copii și adulți din orașul Sebeș și un număr de 15 comune din împrejurimi.

Ionuț Batîr, directorul administrativ al fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeș a declarat: „Viitorul copiilor noștri începe aici și este normal să ne îngrijim ca ei să beneficieze de cele mai bune condiții, din prima clipă. Ne-am angajat să sprijinim comunitățile în care activăm, iar susținerea unităților medicale este o prioritate pentru Grupul Schweighofer.”

Această acțiune este doar una din șirul de proiecte, investiții și sponsorizări pe care compania Holzindustrie Schweighofer le-a desfășurat în domeniul medical în România. Până acum, compania a investit un total de 1,3 milioane de Euro în renovarea și modernizarea unităților medicale, cum ar fi Spitalul Orășenesc Ioan Lascăr din Comănești – unde investițiile de 800,000 Euro au acoperit reabilitarea structurală a clădirii cu trei etaje, modernizarea saloanelor pentru pacienți, un lift complet nou și o sală de operații modernă – sau Spitalul de Psihiatrie – Cronici Siret – care, cu ajutorul unor investiții totale de 170.000 Euro, s-a transformat într-o unitate medicală de viitor, cu două noi clădiri, cu săli pentru terapie și saloane adecvate profilului medical, precum și o bucătărie bine pusă la punct, cu echipamente moderne.

Alți beneficiari ai investițiilor Holzindustrie Schweighofer în domeniul medical sunt Spitalul Orășenesc din Săveni (județul Botoșani), Spitalul de Boli Cronice din Siret, Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc, Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Krystóf din Sfântu Gheorghe și Spitalul Municipal Sfinții Cosma și Damian din Rădăuți


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea