Rămâi conectat

Cultură Educație

„O carte pentru copiii din Transnistria” continuă. Peste 5000 de cărţi au fost donate fraţilor de peste Prut

Alexandra Mates

Publicat

în

O carte pentru copiii din TransnistriaAflaţi în Tabăra de Cultură şi Civilizaţie Românească „Acasă la noi”, ediţia a XVII-a, de la Sâncel-Pănade, câţiva elevi din Republica Moldova, mai exact din oraşele Băhrineşti şi Floreşti, însoţiţi de Liudmila Cobîlaş (profesor de istorie Bărăneşti) şi Lidia Tatarin (contabil şef la primăria Floreşti) au vizitat luni, 22 iulie, şi oraşul Teiuş, unde au fost primiţi de reprezentanţi ai Despărţământul ASTRA “Ioan Neagoe” Stremţ – Teiuş în frunte cu preşedintele Cristian Florin Bota, părintele Ştefan Bretoiu la Parohia Ortodoxă Teiuş I şi Casa  de Ajutor Reciproc Credit Teiuş. Cu această ocazie, elevilor le-au fost oferite ca donaţie peste 5000 de cărţi în limba română, pe care să le ducă fraţilor de peste Prut, în şcolile şi bibliotecile din Transnistria.

  Cărţile au fost  strânse în cadrul campaniei “O carte pentru copiii din Transnistria”, organizată de Despărţământul ASTRA “Ioan Neagoe” Stremţ – Teiuş, în colaborare cu CAR Credit Teiuş, Instituţia Prefectului Alba, Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba Iulia şi Primăria oraşului Teiuş. Debutând în noiembrie 2010 campania “ O carte pentru copiii din Transnistria”  a avut  ecou atât  în rândul locuitorilor judeţului care au donat sute de cărţi pentru elevii din Republica Moldova, cât şi în rândul instituţiilor de cultură din judeţ.

 „Campanie de colectare de cărţi pentru fraţii noştri de peste Prut continuă, cu speranţa că vor ajuta cât mai multe şcoli şi biblioteci din Transnistria să pună la dispoziţia cititorilor o carte românească”, a precizat preşedintele Despărţământului “Ioan Neagoe” Stremţ-Teiuş, Florin Bota.

 Pe această cale, Florin Bota doreşte să mulţumească organizatorilor taberei, doamnelor  profesoare  Silvia Pop şi Ana Hinescu de la Despărţământului ASTRA “Timotei Cipariu” Blaj, prof. Lenuța Bloj (director al Școlii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul” Sâncel), Instituţiei Prefectului Alba, Consiliului Judeţean Alba, Ziarului Unirea, Radio Reîntregirea Alba Iulia, Bibliotecii Judeţene “Lucian Blaga” Alba Iulia, Centrului Cultural “Augustin Bena”, părintelui Ştefan Bretoiu de la Biserica Ortodoxă Teiuş I,  tuturor şcolilor partenere, doamnei Cimpoeriu Elena şi tuturor celor care au donat cărţi pentru acest proiect.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea