Rămâi conectat

Ştirea zilei

O bătaie ”ciobănească” la o stână din Coasta Curată, Alba Iulia, s-a încheiat cu un dosar penal şi cu condamnări pentru cei implicați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi ciobani care s-au luat la bătaie, au fost condamnaţi cu executare şi au fost obligaţi la plata sumei de 10.000 de euro către victimă.

Incidentul a avut loc în 29 ianuarie 2018. În ziua respectivă, persoana vătămată s-a deplasat la locul denumit „Coasta Curată”, unde deţine o stână împreună cu cumnatul său, inculpat în dosar, unde a început lucrări de extindere a unui saivan. Aici se mai afla o persoană care urma să îi ajute pe cei doi la construcţia unui saivan.

Potrivit ancehtatorilor, la un moment dat, între persoana vătămată, pe de o parte, şi celelalte două persoane, pe de altă parte, a izbucnit o altercaţie, în care victima i-a reproşat unuia dintre agresori faptul că mai multe ovine (miei) i-au murit din cauza modului în care le-a îngrijit.

De celalată parte, unul dintre cei doi bărbaţi trimişi ulterior în judecată i-a reproşat persoanei vătămate că îi este dator cu bani. Tot atunci au avut loc discuţii contradictorii între persona vătămată şi celălalt inculpat, referitoare la modalitatea de realizare a activităţii de extindere a saivanului, discuţii care l-au enervat acesta din urmă care a renunţat să mai ajute la construirea adăpostului pentru animale, a aruncat cuiele din buzunar, apoi a intrat în stână, fiind urmat de persona vătămată şi cel de-al doilea inculpat. În interior, s-a aşezat la masă şi a înfipt cuţitul în aceasta.

”Conflictul a escaladat, astfel că, în timp ce se afla în faţa stânii, inculpatul C. Flaviu Florin a ameninţat-o şi lovit-o pe victima B. D. S., cu un cuţit, producându-i excoriaţie mandibulară stângă, persoana vătămată reacţionând, pentru a se apăra şi a-l deposeda de cuţit, lovindu-l pe inculpat cu pumnii, fiindu-i astfel produse leziuni ce necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale, cei doi cazând, în acest context inculpatul lăsând din mână cuţitul.

Victima s-a ridicat şi a încercat să plece, moment în care a fost lovită de către inculpatul C. Vasile Ioan, cu o bâtă ciobănească – confecţionată dintr-un material lemnos de esenţă tare-corn, fiind prevăzută cu verigă metalică la unul dintre capete -, în zona capului, victima reuşind să pareze loviturile cu braţul stâng, fiindu-i produse leziuni specifice celor de autoapărare, aşa cum rezultă din concluziile preliminare al Serviciului Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba.

În acest timp, inculpatul C. Flaviu Florin s-a înarmat cu bâta sa ciobănească-confecţionată de asemenea dintr-un material lemnos de esenţă tare-corn şi verigă metalică la unul dintre capete-, care se afla la intrarea în stână, s-a deplasat în zona în care se aflau victima şi celălalt inculpat şi, în momentul în care victima s-a întors cu faţa către el, i-a aplicat, cu intensitate, o lovitură în zona capului, bâta fisurându-se, victimei fiindu-i produsă o plagă contuză parietală stângă, fractură cominutivă cu minimă înfundare parietală stângă, hematom epidural, leziunile astfel create necesitând 70-75 zile de îngrijiri medicale, leziuni care i-au pus în primejdie viaţa”, astfel este descrisă agresiunea de către anchetatori.

Ambii agresori un primit pedepse în regim de detenţie: 3 ani şi 6 luni, respectiv 3 ani şi 4 luni de închisoare. Cei doi inculpaţi au contestat decizia Tribunalului Alba, procesul aflându-se în faza de apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea