Rămâi conectat

Ştirea zilei

O bătaie ”ciobănească” la o stână din Coasta Curată, Alba Iulia, s-a încheiat cu un dosar penal şi cu condamnări pentru cei implicați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi ciobani care s-au luat la bătaie, au fost condamnaţi cu executare şi au fost obligaţi la plata sumei de 10.000 de euro către victimă.

Incidentul a avut loc în 29 ianuarie 2018. În ziua respectivă, persoana vătămată s-a deplasat la locul denumit „Coasta Curată”, unde deţine o stână împreună cu cumnatul său, inculpat în dosar, unde a început lucrări de extindere a unui saivan. Aici se mai afla o persoană care urma să îi ajute pe cei doi la construcţia unui saivan.

Potrivit ancehtatorilor, la un moment dat, între persoana vătămată, pe de o parte, şi celelalte două persoane, pe de altă parte, a izbucnit o altercaţie, în care victima i-a reproşat unuia dintre agresori faptul că mai multe ovine (miei) i-au murit din cauza modului în care le-a îngrijit.

De celalată parte, unul dintre cei doi bărbaţi trimişi ulterior în judecată i-a reproşat persoanei vătămate că îi este dator cu bani. Tot atunci au avut loc discuţii contradictorii între persona vătămată şi celălalt inculpat, referitoare la modalitatea de realizare a activităţii de extindere a saivanului, discuţii care l-au enervat acesta din urmă care a renunţat să mai ajute la construirea adăpostului pentru animale, a aruncat cuiele din buzunar, apoi a intrat în stână, fiind urmat de persona vătămată şi cel de-al doilea inculpat. În interior, s-a aşezat la masă şi a înfipt cuţitul în aceasta.

”Conflictul a escaladat, astfel că, în timp ce se afla în faţa stânii, inculpatul C. Flaviu Florin a ameninţat-o şi lovit-o pe victima B. D. S., cu un cuţit, producându-i excoriaţie mandibulară stângă, persoana vătămată reacţionând, pentru a se apăra şi a-l deposeda de cuţit, lovindu-l pe inculpat cu pumnii, fiindu-i astfel produse leziuni ce necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale, cei doi cazând, în acest context inculpatul lăsând din mână cuţitul.

Victima s-a ridicat şi a încercat să plece, moment în care a fost lovită de către inculpatul C. Vasile Ioan, cu o bâtă ciobănească – confecţionată dintr-un material lemnos de esenţă tare-corn, fiind prevăzută cu verigă metalică la unul dintre capete -, în zona capului, victima reuşind să pareze loviturile cu braţul stâng, fiindu-i produse leziuni specifice celor de autoapărare, aşa cum rezultă din concluziile preliminare al Serviciului Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba.

În acest timp, inculpatul C. Flaviu Florin s-a înarmat cu bâta sa ciobănească-confecţionată de asemenea dintr-un material lemnos de esenţă tare-corn şi verigă metalică la unul dintre capete-, care se afla la intrarea în stână, s-a deplasat în zona în care se aflau victima şi celălalt inculpat şi, în momentul în care victima s-a întors cu faţa către el, i-a aplicat, cu intensitate, o lovitură în zona capului, bâta fisurându-se, victimei fiindu-i produsă o plagă contuză parietală stângă, fractură cominutivă cu minimă înfundare parietală stângă, hematom epidural, leziunile astfel create necesitând 70-75 zile de îngrijiri medicale, leziuni care i-au pus în primejdie viaţa”, astfel este descrisă agresiunea de către anchetatori.

Ambii agresori un primit pedepse în regim de detenţie: 3 ani şi 6 luni, respectiv 3 ani şi 4 luni de închisoare. Cei doi inculpaţi au contestat decizia Tribunalului Alba, procesul aflându-se în faza de apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea