Rămâi conectat

Actualitate

NUNTA REGALĂ LIVE VIDEO: Prințul Harry se căsătorește astăzi cu Meghan Markle. Programul complet al ceremoniilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prinţul Harry al Marii Britanii şi logodnica lui, Meghan Markle, se vor căsători astăzi în cadrul unei ceremonii oficiale care va combina eleganţa protocolului regal cu strălucirea evenimentelor organizate la Hollywood.

Meghan şi Harry au ajuns să fie unul dintre cele mai populare şi iubite cupluri din Marea Britanie şi din lume. Ea, actriţă de succes la Hollywood, cunoscută pentru rolul interpretat în serialul de televiziune „Suits”, divorţată şi mai mare decât el cu trei ani. El, prinţ, ofiţer în Armata Regală, ocupat mereu cu opere de caritate. Dar nici Meghan Markle nu-i străină de acţiunile de binefacere.

Ceremonia are avea loc în capela Saint George de pe domeniul castelului Windsor. Este locul unde Harry a fost botezat în urmă cu peste 30 de ani.

Întreg orașul este pregătit de sărbătoare. Mii de admiratori ai monarhiei britanice au sosit încă de acum câteva zile. Sunt prezenți și jurnaliști din toată lumea: nunta va fi și un eveniment mediatic, transmis în direct, și se așteaptă să atragă la nivel global peste un miliard de telespectatori.

Toţi membrii casei regale au câte un rol la nuntă, în funcţie de rang şi popularitate. Până şi cei mai mici – prinţii George, de 4 ani, şi Charlotte, de 3 ani, copiii cuplului William şi Kate. George va fi este dintre pajii mirelui, iar sora sa – printre fetele care țin trena miresei.

Prinţul Charles, moştenitorul tronului, o conduce pe mireasă la altar, pentru că tatăl lui Meghan Markle este bolnav, se recuperează după o intervenție chirurgicală la inimă.

Dar participă la nuntă mama afro-americană a lui Meghan, Doria Ragland, o instructoare de yoga.

https://www.youtube.com/watch?v=TDMIcwaFC9o

Nunta are loc în condiții e maximă securitate: în Regat nivelul de alertă teroristă este unul sever. Patrulează polițiști, și funcționează un sistem automat de vizualizare a plăcuțelor de înmatriculare.

Familia Regală Română nu va participa la nuntă, pentru că nu are caracter de stat, ci va fi una privată. Însă le-a trimis un mesaj de felicitare Prințului Harry și viitoarei soții, Meghan Markle și un cadou inspirat de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși: o pereche de cercei și o brățară pentru Meghan și butoni pentru Prințul Harry, toate din aur.

Programul complet al ceremoniilor

Ora 13.20

Membrii familiei regale britanice vor începe să sosească şi vor intra în capelă prin Poarta Galileei. Unii dintre ei vor veni pe jos, alţii vor veni în automobile. În jurul acestei ore, Meghan Markle şi mama ei vor părăsi hotelul la bordul unui automobil, care va străbate promenada Long Walk ce duce până în faţa castelului, oferind spectatorilor ocazia de a o vedea pe mireasă în drumul ei spre capelă.

Ora 13.45

Prinţii Harry şi William vor ajunge la capelă, cel mai probabil pe jos, şi vor intra în aşezământul religios prin poarta West Steps, după ce îi vor saluta pe reprezentanţii publicului larg şi ai unor asociaţii de caritate, invitaţi să asiste la eveniment din afara capelei. Regina Elisabeta a II-a va fi ultimul membru al familiei regale care va ajunge la faţa locului.

Automobilul în care se vor afla Meghan Markle şi mama ei se va opri în faţa capelei. Doria Ragland va coborî din maşină şi va intra singură în capelă. Meghan Markle ar fi trebuit să fie condusă spre altar de tatăl ei, dar Meghan a confirmat că acesta nu va fi prezent, ca urmare a unei operaţii pe cord.

Meghan Markle va intra în capelă prin poarta West Steps.

Ora 14.00

Începe slujba religioasă. David Conner, diacon de Windsor, va conduce ceremonia, iar Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury şi lider spiritual al Bisericii Anglicane, va oficia secvenţa ceremonială în timpul căreia vor avea loc jurămintele de credinţă.
Episcopul afro-american Michael Curry, liderul Bisericii Episcopale, va susţine un discurs la finalul slujbei religioase.

Ora 15.00

Ceremonia religioasă se încheie. Tinerii căsătoriţi vor ieşi din capelă şi îi vor saluta pe cei 200 de invitaţi speciali – reprezentanţi ai unor asociaţii de caritate – reuniţi în faţa capelei.
Membrii familiei regale se vor reuni în faţa intrării West Steps, în timp ce ceilalţi invitaţi se vor alinia de-a lungul aleii centrale pentru a saluta cuplul princiar în timpul procesiunii ce marchează plecarea tinerilor căsătoriţi din faţa capelei St. George într-o trăsură Ascot Landau. Procesiunea, în timpul căreia cuplul va străbate localitatea Windsor înainte de a reveni la castel, parcurgând promenada Long Walk, va avea o durată de aproximativ 25 de minute.

Ora 15.05

Invitaţii prezenţi la capelă vor merge pe jos pentru a participa la o recepţie organizată în St. George Hall, o uriaşă sală de banchete din Apartamentele de Stat amenajate în Castelul Windsor. Cuplul princiar se va alătura invitaţilor după încheierea procesiunii în trăsură.

Ora 21.00

Mirele şi mireasa vor părăsi castelul pentru a participa la o recepţie de seară, organizată într-o reşedinţă apropiată, Frogmore House, la care vor fi prezenţi 200 de invitaţi.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea