Rămâi conectat

Actualitate

Numărul virozelor rămâne la un nivel normal în Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În săptămâna 21 – 27 ianuarie 2013, numărul pacienţilor diagnosticaţi cu viroză respiratorie şi pneumonie se situează la un nivel normal, comparabil cu perioada similară din 2012. Se înregistrează totuşi o uşoară creştere a numărului de îmbolnăviri cu aceste afecţiuni faţă de precedenta perioadă de raportare. Îmbucurător este că până acum nu a apărut niciun caz de gripă de sezon în Alba.

Săptămâna trecută, 2181 de pacienţi din Alba au fost diagnosticaţi cu infecţie acută a căilor respiratorii superioare, iar 54 de cazuri au fost internate. Cea mai afectată categorie de vârstă a fost cea cuprinsă între 15 şi 49 de ani. În ceea ce priveşte pneumoniile, s-au înregistrat 427 de îmbolnăviri, cu 10 mai mult decât în săptămâna precedentă. În 105 cazuri s-a luat decizia internării pacienţilor.

Campania de vaccinare antigripală decurge normal în judeţul nostru. 556 de persoane aflate în categoriile considerate la risc s-au imunizat în perioada amintită.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea