Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Numărul celor care vor beneficia anual de burse în străinătate s-ar putea dubla în viitor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În cadrul strategiei sale de stimulare a ocupării forţei de muncă, Comisia Europeană are drept obiectiv dublarea numărului de tineri, profesori şi cercetători care primesc burse UE pentru a învăţa şi pentru a se forma în străinătate la aproape 800.000 în viitor. În momentul de faţă aproximativ 400.000 de tineri, studenţi, profesori şi cercetători beneficiază anual de burse UE pentru studiu, formare profesională şi activităţi de voluntariat în străinătate. Cererea de locuri este foarte mare şi unul din doi solicitanţi este respins din cauza resurselor insuficiente. Noul program ar Comisiei Europene ar permite UE să sprijine până la 800.000 de persoane pe an. „Dorim să încurajăm mai multe persoane să profite de ocazia de a învăţa, de a lucra sau de a participa la acţiuni de voluntariat în străinătate, pentru că această experienţă este de nepreţuit pentru dezvoltarea competenţelor şi pentru perspectiva ocupării unui loc de muncă”, a specificat comisarul Androulla Vassiliou cu ocazia lansării unui nou raport privind politica de alfabetizare.
O componentă a propunerii Comisiei îl reprezintă şi noul program pentru educaţie, formare profesională şi tineret care va aloca 15,2 miliarde euro (+73%) pe o perioadă de şapte ani. De asemenea, în plus faţă de creşterea valorii burselor de studiu şi formare profesională, acesta va viza sprijinirea modernizării sistemelor de educaţie, intensificarea cooperării transfrontaliere între instituţiile de învăţământ şi reformele politice. Noul program „Europa creativă”, care va cuprinde actualele programe Cultură, MEDIA şi MEDIA Mundus, va sprijini sectoarele culturale şi creative cu un buget de 1,6 miliarde EUR (+37%). Acesta se va concentra pe sprijinirea organizaţiilor şi întreprinderilor care funcţionează transfrontalier şi sunt puternic legate de promovarea diversităţii culturale şi lingvistice. Comisia Europeană urmează să prezinte în toamna propuneri detaliate pentru noile programe. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Duminica Tomii 2023. Ce e bine să faci pentru sănătate și viață lungă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminica Tomii 2023. Ce e bine să faci pentru sănătate și viață lungă Duminica Tomii 2023 este sărbătorită în prima duminică după Paşte și este dedicată Apostolului Toma în calendarul ortodox. Sărbătoarea aduce o serie de obiceiuri şi tradiţii. Prima duminică de după Paști, cea care încheie Săpămâna Luminată, poartă numele de Duminica Tomii, după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea