Rămâi conectat

Societate

Nu primesc ajutoare sociale cei care deţin blănuri de valoare, obiecte de artă, bijuterii şi metale preţioase

Publicat

în

    În legătură cu normele metodologice de aplicare a beneficiilor de asistenţă socială, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba aduce o serie de precizări. Potrivit directorului executiv al AJPIS Alba, Mihaela Doţu, referitor la Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin HG 50/2011:  se simplifică procedura de acordare a ajutoarelor sociale şi rămâne o singură listă de bunuri care duce la excluderea solicitanţilor de la acordarea de ajutor social. Nu pot primi ajutoare sociale cei care au, printre altele, următoarele bunuri: obiecte de artă, bijuterii şi metalele preţioase de peste 100 de grame, obiecte de cristal şi porţelan de mare valoare, blănuri de valoare mare, obiecte de colecţie; beneficiarii sunt obligaţi să-şi plătească impozitele locale, care sunt cele prevăzute de art. 248, lit.a)-c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, respectiv impozitul pe imobile, terenuri şi autoturisme/autovehicule; beneficiarii de venit minim garantat, care vor ieşi din plată pentru că nu şi-au plătit impozitele, nu mai pot fi obligaţi să muncească în folosul comunităţii. În privinţa Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin HG 52/2011, beneficiarii sunt obligaţi să-şi plătească impozitele locale, care sunt cele prevăzute de art. 248 lit.a)-c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, respectiv impozitul pe imobile, terenuri şi autoturisme/autovehicule. Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, aprobate prin HG 38/2011 prevăd: copiii în vârstă de până la 18 ani, care urmează o formă de învăţământ în străinătate, vor fi luaţi în calcul la stabilirea alocaţiei pentru susţinerea familiei, dacă şi numai dacă respectivele unităţi de învăţământ prezintă dovezi privind frecventarea cursurilor şcolare în străinătate; tinerii în vârstă de până la 18 ani, care termină cele 10 clase obligatorii de învăţământ, vor fi luaţi în calcul, la stabilirea venitului mediu net lunar al familiei, ca membri ai familiei; beneficiarii sunt obligaţi să-şi plăteasca impozitele locale, care sunt cele prevăzute de art. 248 lit.a)-c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, respectiv impozitul pe imobile, terenuri şi autoturisme/autovehicule. Cuantumul venitului minim garantat, al alocaţiei pentru susţinerea familiei şi al indemnizaţiei pentru creşterea copilului rămân la acelaşi nivel reglementat în prezent. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Publicat

în

Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Robinetele din parcul din fața Primăriei Sebeș nu funcționează nici în acest an, spre indignarea cetățenilor și trecătorilor.

Un cititor ziarulunirea.ro, nemulțumit de modul în care autoritățile gestionează posibila venire timpurie a temperaturilor caniculare de vară, a trimis pe adresa redacției o serie de imagini cu un robinet din parcul din inima orașului, nefuncțional înainte de sezonul estival.

Elit - Gustul Desăvârșit

În lunile următoare, meteorologii transmit că România va avea parte de o vară atipică. Așa cum s-a întâmplat și până acum, temperaturile au oscilat de la o zi la alta, iar mai multe zone din țară au fost afectate de fenomene meteo extreme – grindină, furtuni, ploi torențiale, formându-se chiar, local, inundații.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a specificat la Antena 3 faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, în lunile ce vor urma. Mai mult decât atât, în această perioadă, temperaturile sunt mai mari decât cele specifice sfârșitului lunii mai.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”

Publicat

în

ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”

Satele aparținătoare comunei Șpring, din județul Alba, au rămas „pe întuneric”, după ce o linie de curent a fost ruptă de un castan, pe o stradă din proximitatea gării din satul Cunța.

Astfel satele Cunța, Șpring, Drașov și Vingard, la momentul redactării articolului, nu beneficiază de serviciul de alimentare cu energie electrică, deși incidentul ce a condus la această situație s-a petrecut în cursul nopții de 26 mai 2022, în jurul orei 02:00.

Elit - Gustul Desăvârșit

„O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”, declară pentru ZiarulUnirea.ro un localnic. Bărbatul înțelege incidentul, dar nu poate să înțeleagă de ce pentru o singură linie afectată curentul a fost întrerupt în toată comuna, de ce nu există separatoare în sistemul de furnizare a energiei electrice și mai mult de atât nu poate să înțeleagă de ce o intervenție de remediere, pe care o consideră accesibilă din punct de vedere tehnic, durează într-atât de mult.

*Nota: fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Intervenție „de urgență” la fântâna din Piața Cetății din Alba Iulia: ISU și Salvamont au ajutat la scoaterea mizeriei și sticlelor aruncate în ea

Publicat

în

Intervenție „de urgență” la fântâna din Piața Cetății din Alba Iulia: ISU și Salvamont au ajutat la scoaterea mizeriei și sticlelor aruncate în ea

Fântâna din Piața Cetății din Alba Iulia a avut parte astăzi, 25 mai, de o curățenie mult așteptată, din partea autorităților.

Cu ajutorul ISU și Salvamont Alba, unul dintre reperele cetății noastre a căpătat un „suflu” de curățenie în interiorul acesteia, înainte de începerea oficială a verii.

Lipsa de educație a unor persoane a transformat unul dintre reperele turistice din Cetatea Alba Iulia într-o ghenă de gunoi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Chiar dacă în proximitate există coșuri de gunoi, anumite persoane dau dovadă de lipsă de civilizație și aruncă deșeuri în fântâna din Piața Cetății.

Fântână este „inundată” de gunoaie și nici măcar instalarea unui grilaj deasupra acesteia nu i-a împiedicat pe anumiți indivizi să își bată joc de banii publici investiți în acest obiectiv.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare