Rămâi conectat

Ştirea zilei

Noua variantă a regionalizării creează dispute politice: Şeful CJ Sibiu se vede învingător, iar liderii din Alba îl contrazic

Dragoş Suciu

Publicat

în

Noua variantă a regionalizării, cu 10 regiuni în loc de 8, creează dispute politice din ce în ce mai mari între Alba şi Sibiu, considerate principalele favorite pentru viitoarea regiune, din care va mai face parte şi Hunedoara. Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, PSD-istul Ioan Cindrea se vede învingător şi crede că Sibiul a scăpat de lupta pentru viitoarea capitală acum când Braşovul va forma regiune cu Mureş, Harghita şi Covasna. De cealaltă parte a baricadei, liderii locali consideră că Alba are cele mai mari şanse pentru a deveni capitală.

Cred că este un succes pentru județul Sibiu. Acest proiect prevede ca aceste regiuni să funcționeze inițial ca agenții de dezvoltare economică și apoi, după aprobarea noii Constituții, să funcționeze ca o regiune administrativă. Prima parte a proiectului va funcționa până la sfârșitul anului”, a anunțat Ioan Cindrea, preşedintele CJ Sibiu, citat de Turnul Sfatului, care a mai declarat că „posibilitatea ca Alba Iulia să deţină titulatura de capitala regională a ieşit din discuţie în momentul în care autorităţile din Alba au refuzat să participe la dezbaterea organizată acum aproape două luni, cu ministrul Liviu Dragnea. Ca să câştigi trebuie sa participi!„, a declarat Ioan Cindrea, citat de acelaşi ziar.

Florin Roman: Președintele Consiliului Județean Sibiu suferă de amnezie, nu ne respectă și se visează guvernator

„În legătură cu declarațiile președintelui CJ Sibiu, domnul Cindrea, aș dori sa fac câteva precizări: regret ca dl preşedinte dezinformează grosolan opinia publica. La întâlnirea de la Sibiu au participat atât subsemnatul, cât si parlamentari si primari din judeţul Alba, şi nu putini. Deși invitaţia a fost una târzie, primită seara, pentru “o întâlnire cu dl ministru Dragnea” am răspuns pozitiv din curtoazie si buna vecinătate.” Despre acea întâlnire preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a spus că nu a rămas deloc impresionat de atuurile cu care au ieşit sibienii pentru a câştiga aşa-zisa „guvernare”. Mai exact liderul PSD a spus că vecinii noştii vor să iasă în faţă cu învăţământul universitar. „Dacă ei au ajuns să se laude cu învăţământul universitar care oricum este slab, înseamnă că nu au şanse mai mari decât noi să devină capitală regională”, a declarat liderul PSD, care a spus că va lansa invitaţia ministrului Dragnea pentru a participa la discuţii despre regionalizare şi în Alba Iulia.

Sursa foto: ronduldesibiu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea