Rămâi conectat

Politică Administrație

Noua STAŢIE de EPURARE de la BLAJ, investiţie de 5 milioane de euro, se inaugurează JOI

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Blaj03Noua staţie de epurare din Blaj, o investiţie de aproximativ 5 milioane de euro, ce va deservi peste 25.000 de locuitori, finanţată din fonduri europene, va fi inaugurată joi, 23 octombrie. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, este cea mai importantă investiţie în protecţia mediului realizată în ultimii 20 de ani în zona municipiului. Inaugurarea oficială va avea loc cu începere de la ora 12.00, în incinta vechii staţii, iar la eveniment au fost invitaţi să participe, pe lângă oficialităţi locale şi judeţene, şi reprezentanţi ai Ministerului Mediului.

Peste 25 000 de blăjeni vor beneficia din această lună de o staţie de epurare modernă construită cu respectarea celor mai noi reglementări de calitate şi eficientă, graţie unui proiect european major derulat de operatorul unic Apa CTTA Alba.

Lucrarile de execuţie a noii staţii de epurare s-au derulat pe parcursul a doi ani, acestea finalizându-se la sfârşitul lunii iulie 2014. Obiectivul a fost finanţat din fonduri europene, secţiunea „Fonduri de coeziune” din cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 5 milioane de euro.

Staţia de epurare din Blaj preia apele uzate menajere colectate printr-o reţea de canalizare extinsă care este foarte aproape de finalizare. Administraţia publică locală se pregăteşte de racordarea  masivă a peste 1 000 de locuinte imediat după darea în functiune a statiei de epurare.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, de departe, impactul cel mai important al acestei investiţii va fi asupra râului Târnava Mare. Evacuarea apelor uzate menajere colectate de la populaţie şi de la agenţii economici se va face după curăţarea acestora de substanţele poluante. Practic puritatea apei ce va fi deversată în râu se va încadra în limitele maxime admisibile.

Un alt beneficiu important va avea mediul agricol din zonă, prin fertilizarea terenurilor agricole cu nămolul biologic rezultat în urma procesului de epurare.

Această investiţie vine să alinieze municipiul Blaj la standardele europene în privinţa mediului şi sănătăţii publice având o durată de funcţionare prognozată de 50 de ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Proiect de lege – Reducere de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate pentru persoanele din Apuseni!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiect de lege: Reducere de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate pentru persoanele din Apuseni! În această săptămână, am depus proiectul de lege care prevede acordarea unei reduceri de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate, pentru persoanele din Munții Apuseni. În prezent, doar persoanele din Biosfera Delta Dunării beneficiază de reduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea