Nouă dosare care îl priveau pe Iohannis, clasate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia: Niciunul nu a fost soluționat de Augustin Lazăr

Paul Voicu - Primar 2020

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus, în perioada 2007-2018, rezoluții de clasare în nouă dosare care îl privesc pe președintele Klaus Iohannis, însă niciunul nu a fost soluționat de Augustin Lazăr.

Potrivit unui răspuns dat, vineri, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, la solicitarea ziarului Unirea, nu a fost identificat în perioada 2007-2018 niciun dosar soluționat sau confirmat de Augustin Lazăr, fost procuror șef la acest parchet.

ELIT

”Urmare solicitării dvs. vă comunicam că: la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în perioada 2007-2018 au fost identificate 9 dosare care il privesc pe Klaus Iohannis, în care s-au dispus solutii de clasare. Nu a fost identificat nici un dosar solutionat sau confirmat de dl. procuror general Augustin Lazar”, se arată în răspuns.

Augustin Lazăr a fost din 2001 până în 31 decembrie 2012 procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, iar de la 1 ianuarie 2013 până în 27 aprilie 2016 procuror general al acestui parchet.

Mihail David - 2020

Ministrul Tudorel Toader a afirmat miercuri, în declaraţia legată de evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, că acesta a fost numit de preşedinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conţinând însă o rezoluţie de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

„Pe 27 aprilie 2016 a semnat numirea în funcţia de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanţă profesională. Rezultă faptul că ministrului Justiţiei de la acea dată a făcut propunerea de numire în funcţia de procuror general cu nerespectarea criteriilor şi procedurilor legale. Preşedintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluării în propunerea numirii făcute. De ce ministrul justiţiei a transmis fără ca dosarul să fie complet, preşedintele a numit fără a exista verificarea legalităţii şi nu credem faptul că are vreo legătură numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care, şi nu înţeleg de ce, apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie”, a declarat Tudorel Toader.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Comentarii

cetatean 26 octombrie 2018 at 14:57

Oare cate alte dosare care ii priveau pe unii membrii de vaza ai PDL Alba au fost clasate ce catre acest nemernic ?

marius 26 octombrie 2018 at 19:28

Important este că la dosar se aflau rezoluțile de clasare. Dacă cineva uită, trebuie să-i aduci aminte, dacă cineva nu vede trebuie să-i citești ca să audă și dacă nici nu vede și nici nu aude, îl înveți alfabetul Braile.
De, când ai un dosar beton e normal să fii ales P.P. General
Ps. Oare domnul Lazăr o fi general sau numai colonel?

Jidanul 26 octombrie 2018 at 21:29

Se zice ca dosarele stateau la dospit pana la expirare si apoi NUP…..asta ar fi adevarul…..Nu dicta stapanul….?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...