Nouă dosare care îl priveau pe Iohannis, clasate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia: Niciunul nu a fost soluționat de Augustin Lazăr

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus, în perioada 2007-2018, rezoluții de clasare în nouă dosare care îl privesc pe președintele Klaus Iohannis, însă niciunul nu a fost soluționat de Augustin Lazăr.

Potrivit unui răspuns dat, vineri, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, la solicitarea ziarului Unirea, nu a fost identificat în perioada 2007-2018 niciun dosar soluționat sau confirmat de Augustin Lazăr, fost procuror șef la acest parchet.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Urmare solicitării dvs. vă comunicam că: la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în perioada 2007-2018 au fost identificate 9 dosare care il privesc pe Klaus Iohannis, în care s-au dispus solutii de clasare. Nu a fost identificat nici un dosar solutionat sau confirmat de dl. procuror general Augustin Lazar”, se arată în răspuns.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Augustin Lazăr a fost din 2001 până în 31 decembrie 2012 procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, iar de la 1 ianuarie 2013 până în 27 aprilie 2016 procuror general al acestui parchet.

Ministrul Tudorel Toader a afirmat miercuri, în declaraţia legată de evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, că acesta a fost numit de preşedinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conţinând însă o rezoluţie de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.

„Pe 27 aprilie 2016 a semnat numirea în funcţia de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanţă profesională. Rezultă faptul că ministrului Justiţiei de la acea dată a făcut propunerea de numire în funcţia de procuror general cu nerespectarea criteriilor şi procedurilor legale. Preşedintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluării în propunerea numirii făcute. De ce ministrul justiţiei a transmis fără ca dosarul să fie complet, preşedintele a numit fără a exista verificarea legalităţii şi nu credem faptul că are vreo legătură numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care, şi nu înţeleg de ce, apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie”, a declarat Tudorel Toader.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Comentarii

cetatean 26 octombrie 2018 at 14:57

Oare cate alte dosare care ii priveau pe unii membrii de vaza ai PDL Alba au fost clasate ce catre acest nemernic ?

marius 26 octombrie 2018 at 19:28

Important este că la dosar se aflau rezoluțile de clasare. Dacă cineva uită, trebuie să-i aduci aminte, dacă cineva nu vede trebuie să-i citești ca să audă și dacă nici nu vede și nici nu aude, îl înveți alfabetul Braile.
De, când ai un dosar beton e normal să fii ales P.P. General
Ps. Oare domnul Lazăr o fi general sau numai colonel?

Jidanul 26 octombrie 2018 at 21:29

Se zice ca dosarele stateau la dospit pana la expirare si apoi NUP…..asta ar fi adevarul…..Nu dicta stapanul….?

Comentariile sunt oprite