Rămâi conectat

Actualitate

Nou sprijin financiar pentru o categorie de pensionari din România. Cine poate beneficia de cei 480 de lei lunar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nou sprijin financiar pentru o categorie de pensionari din România. Cine poate beneficia de cei 480 de lei lunar

Bunicii care au grijă de copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate ar putea primi un sprijin din partea statului în valoare de 480 de lei.

Citește și: Noua lege a pensiilor 2023: Cum vor fi afectate pensiile militarilor și celor din cadrul MAI

Propunerea legislativă vine din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, aceasta face parte dintr-un pachet legislativ mai mare care are în vedere încurajarea și creșterea natalității.

Ajutorul propus de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție se adresează persoanelor care-și asumă întreținerea copilului pe perioada absenței părinților, printr-o hotărâre judecătorească.

Citește și: Indexare pensii 2023: O nouă regulă negociată de România cu Comisia Europeană

Potrivit datelor publicate de Ministerul Familiei, 69.000 de copii au părinții plecați la muncă în străinătate și se află în grijă rudelor până la gradul IV. Dintre ei, 11.500 de copii români au ambii părinți plecați în căutarea unui trăi mai bun în afară țării, iar aproape 7.800 de copii au părintele unic susținător al familiei peste hotare.

Statistic, marea majoritate a copiilor ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate au rămas în grija bunicilor. În rest sunt în grija altor rude sau chiar ai vecinilor. Însă, anul trecut, a intrat în vigoare o lege care obligă părinții, care vor să plece la muncă în străinătate, să anunțe la primăriile de care aparțin, cu 40 de zile înainte de plecare, în grija cui lasă copiii minori.

Citește și: IMPOZITARE PENSII 2023: Pensiile mai mici de 3.000 de lei ar putea fi scutite de impozit

Ministerul Familiei propune modificarea Legii privind protecția minorilor astfel că indemnizația de sprijin să fie de 0,8 ISR (Indicatorul Social de Referință), aceeași sumă fiind primită și de persoanele sau familiile care au în plasament unul sau mai mulți copii, pentru fiecare copil, suplimentar alocației lunare de plasament.

Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiei este într-un stadiu avansat și urmează să ajungă pe masa Guvernului zilele următoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea