Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Norma de hrană pentru poliţiştii locali din Alba Iulia, amânată în CL. Administraţia locală aşteaptă clarificări de la Guvern

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii locali din Alba Iulia nu primesc, deocamdată, normă pentru hrană. Proiectul cu privire la acordarea normei a fost retras de pe ordinea de zi, vineri, în şedinţa consilierilor locali. În proiect s-a propus suma de 720 de lei, lunar, în plus la salar, pentru fiecare poliţist local, bani suportaţi de administraţia locală, din buget. „Proiectul a fost retras şi se aşteaptă o Hotărâre de Guvern, prin care se vor stabili toate detaliile”, a fost motivul expus în şedinţă. Dezbaterea privind norma de hrană pentru poliţişti va fi reluată într-o viitoare şedinţă.

Era vorba despre o sumă de 720 de lei în plus la salar poliţiştilor locali, sumă ce reprezintă norma de hrană plătită conform OUG nr. 65/2014 care prevede că, începând cu data de 1 ianuarie 2015, autorităţile administraţiei publice locale pot acorda aceşti bani, în limita bugetului aprobat, prin hotărâre de Consiliu Local.

Autorităţile locale au retras proiectul de pe ordinea de zi, pe motiv că aşteaptă clarificări de la Guvern, legate de modul în care pot fi acordați acești bani.

Prin OUG din data 28 ianuarie 2015 s-a modificat legea Poliţiei Locale nr. 155/2010 prin adăugarea unui alineat la art. 351, cu următorul conţinut:„(2) Plafonul maxim al valorii financiare precum şi regulile de aplicare a drepturilor prevăzute la alin. (1) se stabilesc prin hotărâre a Guvernului la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

”Motivarea este una foarte simplă și fundamentată întrucât natura muncii depuse și complexitatea activităților generează efort fizic și psihic prelungit, fapt pentru care angajaților poliției locale trebuie să li se asigure o hrană corespunzătoare, în raport cu eforturile de puse în procesul de instruire și de îndeplinire a misiunilor, condițiilor de mediu și alți factori specifici, în aceleași condiții acordate structurilor îndreptățite să beneficieze de o asemenea compensație”, se precizează în proiectul de hotărâre, care astăzi a fost retras de pe ordinea de zi.

Proiectul de hotărâre prevedea că banii vor fi acordaţi de la bugetul local, iar suma lunară poate să fie mai mică dacă persoana care o primește a fost în concediu medical, concediu fără plată sau concediu de studii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea