Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noi vouchere pentru români: Program-pilot anunțat de ministrul Mediului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi vouchere pentru români: Program-pilot anunțat de ministrul Mediului

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a anunțat un program-pilot prin care se vor acorda noi vouchere pentru anumiți români.

Concret, Mircea Fechet a explicat că se vor acorda finanțări pentru înlocuirea sobelor vechi din casele românilor cu unele cu o eficiență energetică mai mare. Potrivit ministrului Mediului, aceste finanțări vor fi date sub formă de vouchere.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Să știți că poluarea cu PM 10 și PM 2,5 și cu oxizi de azot din marile orașe provine din câteva mari surse. Una dintre ele se referă la sectorul de transport și probabil că vom fi nevoiți să mărim bugetele alocate programelor de decarbonizare a transportului de persoane, fie că vorbim despre Rabla Plus, probabil n-o să investim 780 de milioane atunci, o să fim nevoiți să investim 980 de milioane sau 1 miliard sau în funcție de bugetul alocat.

Dacă o să discutăm despre microbuze electrice, probabil vom fi nevoiți să majorăm acel buget, dacă discutăm – și o spun în premieră astăzi: am discutat cu colegii de la Administrația Fondului pentru Mediu și ne pregătim să inițiem un program-pilot, prin care să scoatem acele sobe din casele românilor cu eficiență 20 sau 25%, acele sobe foarte vechi și să le înlocuim, acordând o finanțare ușoară printr-un voucher, să le înlocuim cu sobe cu înaltă eficiență energetică, adică peste 90% eficiență.

Asta va însemna nu doar un mediu mai curat în acele comunități, dar va însemna și o presiune mai mică pe fondul forestier, pentru că una e să arzi 10 milioane metri cubi cu sobe cu o eficiență de 20% și alta e să arzi, să transformi în scrum mult mai puțin, având surse de încălzire de înaltă eficiență”.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea