Noi reguli de acces în centrul Aiudului al autovehiculelor de aprovizionare

    Consiliul Local Aiud a reglementat accesul în centrul oraşului al autovehiculelor de minimum 3,5 tone care aprovizionează agenţii economici cu mărfuri, produse şi materiale de construcţii, ne-a informat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud. Accesul acestor autovehicule pe străzile Transilvaniei, Tudor Vladimirescu,  Băilor şi Cuza Vodă se va face numai în baza unei autorizaţii speciale de liberă trecere, eliberate de Direcţia Tehnică, Urbanism a Primăriei Aiud în baza cererii pentru emiterea autorizaţiei, la care se anexează copia certificatului de înmatriculare sau a cărţii de identitate a autovehiculului, precum şi dovada achitării unei taxe, stabilită de aleşii locali în baza legii, prin aceeaşi hotărâre de consiliu local.
Tarifele au fost stabilite pe zile, luni sau pe an şi variază în funcţie de tonaj. Dacă un autovehicul de 3,5 tone va plăti 10 lei/zi, 30 lei/lună sau 180 lei/an, unul care depăşeşte 40 de tone urmează să plătească 50 lei/zi, 200 lei/lună, respectiv 1200 lei/an. Autorizaţia specială de acces se eliberează în maximum 3 zile lucrătoare de la depunerea actelor şi va cuprinde perioada de valabilitate, precum şi traseul pe care se permite accesul.
Autovehiculele de intervenţie (Salvare, Pompieri, Poliţie, MAPN, salubritate, apă-canal, Electrica, E-ON Gaz, Administraţia Drumurilor) aflate în misiune sau în desfăşurarea activităţilor specifice şi cele cu gabarit depăşit ce nu pot folosi ruta ocolitoare NU au nevoie de autorizaţii speciale. Totodată, nici autovehiculele care aparţin persoanelor fizice sau juridice riverane care au parcări închiriate de la administraţia locală în una din zonele restricţionate şi se deplasează spre şi dinspre locul de parcare fără marfă nu intră sub incidenţa HCL Aiud nr. 263/2011 privind reglementarea  condiţiilor de acces pentru autovehicule, în  scopul aprovizionării –  în zona centrală a municipiului Aiud, ce a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2012.
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419