Rămâi conectat

Actualitate

Noi premii obținute de cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din județul Alba, la două festivaluri naționale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba au obținut zilele trecute noi premii importante la două festivaluri naționale.

La Berzasca, la Festivalul Național Concurs „Ritmuri în mileniul III”, doi dintre cursanții Clasei de Canto Muzică Ușoară, coordonată de profesor Marinela Popa, au obținut două premii III. Astfel Eliana Burde a obținut locul III la categoria de vârstă 12 – 16 ani, iar Maria Păcurar a obținut același premiu la categoria de vârstă 16 – 24 de ani. Festivalul a reunit concurenți din cinci județe: Caras Severin, Mureș, Mehedinți, Cluj și Alba.

Alte trei premii importante au fost obținute la Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureș, dorurile tale…” de la Reghin de către cursanții Clasei de Muzică Vocală Tradițională, coordonată de profesorul Leontina Fărcaș. În urma concursului, premiul pentru cel mai autentic costum popular și Trofeul festivalului i-a revenit tinerei interprete Diana Marian, iar colegul său Sebastian Șerban a obținut o mențiune.

„Cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri ne încântă cu noi premii obținute la două concursuri naționale importante. Distincțiile sunt o dovadă a talentului și muncii acestor tineri interpreți; sperăm ca ei să reprezinte în curând repere culturale și artistice în domeniile pe care le aprofundează în cadrul instituției noastre”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” aniversează anul acesta 50 de ani de la înființare. Școala a fost înființată în 1969, iar de peste 10 ani funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și se vrea a fi o pepinieră de specialiști pentru serviciile artistice din instituție, din județ și chiar de pe plan național și internațional. Printre disciplinele din cadrul școlii amintim: Canto – muzică ușoară, Muzică vocală tradițională, Pictură, Grafică, Design ambiental, Design vestimentar, Interpretare la tulnic, Pictură tradițională de icoane ,,Școala de Laz”, Instrumente de suflet, Pian, Orgă, Acordeon, Chitară, Artă fotografică și video, Actorie, Muzică de fanfară, Dansuri populare, Dansuri moderne, Dansuri de societate, Arta lemnului, Țesături tradiționale, Muzică religioasă și Pictură religioasă. De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

[nggallery id=7499]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea