Rămâi conectat

Politică Administrație

Noi echipamente de curăţenie performante, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Spital Alba Iulia01Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a acordat o atenţie deosebită pentru elaborarea unor proceduri şi protocoale medicale care au ca scop creşterea calităţii actului medical. O parte dintre aceste standarde vizează menţinerea unui spaţiu conform. Astfel din fondul de achiziţii alocat de Consiliul Judeţean Alba o sumă importantă a fost alocată şi pentru echipamente de curăţenie.

Pentru menţinerea unui control cât mai bun al infecţiilor nosocomiale au fost achiziţionate mai multe echipamente pentru curăţenia holurilor, a sălilor de tratament, a băilor mai ales în secţii de risc cum sunt Oncologie, ATI, Ginecologie şi Ortopedie.

Pentru aceste secţii au fost achiziţionate cărucioare multifuncţionale, cu dotări moderne, care dispun de mop pre-îmbibat şi lavete diferenţiate pentru spaţiul de lucru. Setul de lavete pe culori permite respectarea circuitelor. Spre exemplu: lavetele roşii sunt pentru curăţarea băilor, cele albastre pentru saloane.

De asemenea, în aceste secţii au fost instalate şi patru maşini de spălat şi dezinfectat recipienţi utilizaţi pentru pacienţi. Valoarea acestor maşini care asigură dezinfecţia unor recipienţi cum este plosca urinară a fost de 106.104 lei.

Din acelaşi fond alocat de Consiliul Judeţean Alba,  pe lângă echipamentele alocate în cele patru secţii au mai fost achiziţionate şi o maşină de tăiat legume, în valoare de 39.432 lei şi un echipament de spălat pardoseala, în valoare de 13.259 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea