Noi dotări cu autospeciale pentru ISU Alba. Pompierii, salvatorii și jandarmii montani vor fi dotați cu tehnică performantă de intervenție

Secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a participat vineri, 18 ianuarie, la bilanțul activității desfășurate în anul 2018 de către ISU Alba.

Cu această ocazie, el a declarat că vor mai fi achiziționate circa 500 de mașini de pompieri, din care ISU Alba va primi cel puțin 8 autospeciale de stingere a incendiilor.

ELIT

„Licitația mașinilor de pompieri a fost reluată, a trebuit să fie reluată din motive tehnice, deschiderea este în 2 – 3 săptămâni și fondurile actuale ne vor permite să achiziționăm în jur de 500 de mașini de pompieri în următoarea perioadă, adică anul ăsta și anul viitor, ceea ce înseamnă o dotare între 8 și 12 mașini pe județ, depinde de mărimea județului și numărul subunităților. Acest lucru cred că va rezolva problema vechimii de peste 30 de ani a mașinilor de incendiu”, a subliniat secretarul de stat. Este vorba de mașini cu capacitate de 10.000 de litri, respectiv 4.000 de litri.

De asemenea, el a spus că în perioada aprilie – august, Serviciul de Ambulanță Județean mai trebuie să fie dotat cu câteva ambulanțe, contractele pentru achiziționarea a încă aproximativ 1.200 de mașini fiind semnate deja în această lună. Alba se află pe lista celor 25 de județe din țară care vor primi, în premieră națională, 2 – 3 mașini dotate standardizat cu echipamente specifice de salvare montană cu echipaj de 3-4 persoane, care va avea capacitatea să transporte un rănit dintr-o zonă greu accesibilă până la cea mai apropiată ambulanță.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419