Rămâi conectat

Actualitate

Noi detalii despre cazul de agresiune sexuală în care este acuzat un preot: Tehnică specială folosită de anchetatori pentru recuperarea mesajelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi detalii despre cazul de agresiune sexuală în care este acuzat un preot: Tehnică specială folosită de anchetatori pentru recuperarea mesajelor

Cazul preotului acuzat că și-a hărțuit sexual o enoriașă este de câteva zile în prim planul opiniei publice. Au apărut noi detalii incredibile despre modul în care preotul Visarion Alexa proceda pentru ca femeia pe care a hărțuit-o sexual să nu poată avea probe care să dovedească faptele sale.

Cei doi purtau discuții ample pe Telegram, platformă de comunicare care are o facilitate care permite dispariția automată a mesajelor trimise după un minut. Visarion Alexa selectase această opțiune, așa că femeia nu mai putea dovedi nimănui agresiunea la care era supusă.

După ce a depus plângere, victima a fost ajutată de anchetatori să obțină probe, prin folosirea de tehnică specială, care a împierdicat distrugerea probelor, conform România TV.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iată stenogramele dintre cei doi:

DISCUȚIA ȘOCANTĂ DUPĂ GESTURILE INTERZISE DIN TIMPUL SPOVEDANIEI

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)

Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

PREOT: ERAM PREA CONCETRAT PE SÂNUL EI

Fiind audiat în calitate de suspect, Alexa Visarion a recunoscut că, ulterior spovedaniei, a îmbrățișat-o pe persoana vătămată. (…) Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară, a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât eram prea concentrat pe sânul ei“ (…) Ulterior, și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor, a reușit să ajungă cu mâna în zona vaginului, sub lenjeria intimă.

PREOTUL A DECLARAT CĂ S-A LĂSAT ISPITIT

Suspectul a arătat că și-a retras mâna din pantalonii persoanei vătămate, timp în care mâinile persoanei vătămate erau tot pe umerii săi și a direcționat-o în zona sa intimă pe deasupra hainei preoțești, moment în care persoana vătămată și-a retras mâna (…) Suspectul a arătat că la final persoana vătămată era tulburată și că și-a dat seama că aceasta este tulburată în momentul în care și-a retras mâna. Totodată, suspectul a arătat că s-a lăsat ispitit.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Testarea antidrog în școli: Polițiștii ar putea face controale inopinate în școli, licee și universități. Principalele prevederi ale proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Testarea antidrog în școli: Polițiștii ar putea face controale inopinate în școli, licee și universități. Principalele prevederi ale proiectului

Conform proiectului de lege privind testarea antidrog în școli, care a creat deja controverse, polițiștii vor putea face controale inopinate în școli, licee și universități la solicitarea conducătorilor unităților de învățământ ori a inspectoratului școlar județean și vor putea testa aleatoriu elevii prin teste de salivă. Proiectul a fost modificat și urmează să fie depus în Parlament.

Principalele prevederi ale proiectului de lege care va intra în dezbaterea Parlamentului:

  • Polițiștii vor putea face controale inopinate în școli, licee și universități la solicitarea conducătorilor unităților de învățământ ori a inspectoratului școlar județean și vor putea testa aleatoriu elevii prin teste de salivă, non-invazive.
  • Acordul pentru aceste testări vor fi introduse în contractul educațional al fiecărei instituții de învățământ, contract care va fi semnat atât de părinți, cât și de elevi.
  • În ceea ce privește testarea biologică, aceasta va fi efectuată doar în urma acordului părințiilor sau, după caz, al studenților.
  • La testarea antidrog efectuată de polițiști în școli va participa și un psiholog.

Ce prevede inițiativa legislativă

Elit - Gustul Desăvârșit

În vederea protejării sănătății elevilor și pentru prevenirea traficului de substanțe psihoactive, unitățile de învățământ includ în contractul educațional prevederi referitoare la obligația elevului de a se supune recoltării non-invazive a probelor biologice în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive, la solicitarea polițiștilor, în cadrul controalelor tematice/inopinate realizate potrivit prevederilor poliția poate realiza din oficiu sau la sesizarea/solicitarea conducătorilor unităților de învățământ ori a inspectoratului școlar județean sau al Municipiului București controale tematice/inopinate în cadrul unităților de învățământ, în vederea testării non-invazive a elevilor cu mijloace de testare omologate potrivit legii pentru stabilirea consumului de substanțe psihoactive.

Controalele prevăzute la alin. (22) se efectuează cu colaborarea unui psiholog din cadrul unității de învățământ, al direcției generale de asistență socială și protecția copilului, potrivit procedurii de efectuare a controlului care se aprobă prin ordin comun al ministrului educației, al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, cu respectarea drepturilor fundamentale ale elevilor și ținând seama de specificul psiho-emoțional al acestora.
Dacă în urma controlului persoana prevăzută la art. 1411 este depistată pozitiv, poliția informează părinții/tutorele legal și solicită acordul persoanei pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii tipului de substanță psihoactivă depistată.

Art. 1415 Recoltarea mostrelor biologice, în urma exprimării acordului prevăzut la art. 1414 se face în următoarele spaţii ale instituţiilor medicale:

a) în interiorul unităţilor de asistenţă medicală autorizate;
b) în ambulanţe având echipaj cu medic ori autospeciale cu această funcţie aparţinând Serviciului mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare;
c) în interiorul unităţilor medico-legale.

Dacă rezultatele testelor indică prezența în sânge a drogurilor aflate sub control național, elevului și părintelui li se aduc la cunoștință prevederile Capitolului IV din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la posibilitatea includerii într-un program integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

De asemenea se modifică Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, și va avea următorul cuprins:

operator – persoana fizică sau juridică care, coordonând direct ori prin interpuşi, efectuează sau intenţionează să efectueze operaţiuni de fabricare, producere, tratare, sinteză, extracţii, condiţionare, distribuire, punere în vânzare, plasare pe piaţă, livrare, procurare, ambalare, transport, stocare-depozitare, manipulare, deținere sau orice altă activitate legală de import, export ori intermediere sau utilizare de produse, denumite în continuare operaţiuni cu produse”.

Totodată, fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează, fără drept, operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi.

Fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează, fără drept, operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.”

Proiectul de lege a fost inițiat de doi deputaţi PSD, Bogdan Gruia și Daniel Suciu, iar varianta finală urmează să fie depusă în Parlament la începutul săptămânii viitoare.

În forma inițială, care a fost modificată în urma controverselor din spațiul public, proiectul prevedea că în cazul refuzului testării elevii și studenții erau pasibili de închisoare de la 1 la 5 ani.

Sursa: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Țara noastră este la un pas de aderarea în Schengen: Subiectul a intrat pe agenda Parlamentului European

Culda Ionică

Publicat

în

Țara noastră este la un pas de aderarea în Schengen: Subiectul a intrat pe agenda Parlamentului European

Europarlamentarul Dan Nica a anunțat că România este pe lista de dezbateri a Parlamentului European privind aderarea în Spațiul Schengen. Acesta a mai precizat că îndeplinim toate condițiile necesare pentru a putea adera în spațiul comunitar.

Liderul europarlamentarilor PSD din Parlamentul European susține că delegația PSD a obținut introducerea pe agenda plenului Parlamentului European a unei dezbateri cu rezoluție privind soluționarea aderării României la Spațiul Schengen.

Elit - Gustul Desăvârșit

„România îndeplinește toate criteriile tehnice de aderare la Spațiul Schengen. Sunt 11 ani în care România a aplicat și a respectat toate prevederile acquis-ului Schengen, controlând și protejând granițele externe ale Uniunii. Cu toate acestea, fără niciun motiv obiectiv, Consiliul continuă să evite luarea unei decizii. Acest lucru este cu atât mai sfidător în actualul context geopolitic și de securitate”, a declarat Dan Nica.

Președinta Grupului Social-Democraților europeni, alături de Delegația PSD din Parlamentul European și de delegația bulgară au cerut o dezbatere și un vot pentru o rezoluție în plenul Parlamentului European, privind aderarea la Spațiul Schengen. Delegațiile solicită introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenarei europarlamentare din 3-6 octombrie 2022.

Sursă: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Cu cât va CREȘTE ajutorul de șomaj? Legea, promulgată de președintele Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu cât va CREȘTE ajutorul de șomaj? Legea, promulgată de președintele Iohannis

Legea care prevede că persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an vor beneficia de o indemnizație de șomaj mai mare, a fost promulgată joi, 29 septembrie, de președintele Klaus Iohannis.

Majorarea se va face de la de la 75% din valoarea indicatorului social de referinţă (ISR), la 100%.

Şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 39 alin. (2) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă (PL-x 449/27.07.2020), potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul de lege depus de UDMR în luna mai 2020 are ca obiect de reglementare modificarea art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 76/2002, în sensul majorării cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordate persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, de la 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, la 100% din acesta, scrie News.ro.

Astfel, până acum, Legea nr. 76/2002 stabilea că valoarea indemnizației de șomaj pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de minimum un an este de 75% din valoarea ISR. Având în vedere că valoarea ISR este de 525,5 lei, persoanele menționate anterior pot beneficia de un ajutor de șomaj de 395 de lei.

După ce propunerea legislativă va ajunge să se aplice, cu condiția ca valoarea ISR să rămână tot la pragul de 525,5 lei, o persoană care a cotizat cel puțin un an la bugetul de stat va putea să obțină o indemnizație de șomaj cu 130,5 lei mai mare, scrie avocatnet.ro.

Potrivit expunerii de motive care însoțește propunerea legislativă, o astfel de măsură este cu atât mai necesară acum cu cât pandemia de coronavirus a lăsat multe persoane fără loc de muncă, iar reangajarea acestora, în situația dată, durează foarte mult sau nu are loc.

„Am formulat prezenta propunere legislativă prin care facilităm acordarea unui ajutor bănesc însemnat categoriei de cetățeni care se află în şomaj (…). Credem că şomerii trebuie susținuti, în special în această perioadă de criză, pentru că, în scurtă vreme, familiile lor se vor afla la limita subzistenței”, scrie în expunerea de motive.

O altă propunere aflată pe parcursul legislativ (care, după ce a fost adoptată, a fost trimisă înapoi în Parlament) prevede majorarea valorii ISR până la 1.200 de lei, după ce aceasta a rămas neschimbată timp de mai bine de zece ani.

Pentru a beneficia de șomaj, este necesar ca persoana respectivă să se înregistreze la agențiile pentru ocuparea forței de muncă în a căror rază teritorială își are domiciliul sau reședința.

Sursa: ziare.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea