Rămâi conectat

Politică Administrație

Noi demersuri pentru amenajarea centrului multifuncțional de sănătate de la Ocna Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba și Primăria Ocna Mureș fac noi demersuri pentru amenajarea centrului multifuncțional de sănătate. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJ Alba, din 6 iunie, se află un proiect de hotărâre cu privire la cuprinderea spațiilor aferente etajului I al clădirii situate în orașul Ocna Mureș, strada Axente Sever, nr. 43A, în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al Județului Alba, în vederea amenajării unui centru multifuncțional de sănătate.

Apartenența la domeniul public al Județului Alba a unui bun imobil presupune înregistrarea acestuia în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al județului Alba.

Imobilul situat administrativ în orașul Ocna Mureș, str. Axente Sever, nr. 43A, et.1, ap. 4, județul Alba este compus din:

-Apartament cu altă destinaţie decît locuinţă, cu nr. topo. 2092/1/1/IV, compus din 29 de încăperi şi un balcon, înscris în CF nr. 76437-C1-U4, nr. cad. 76437-C1-U4, avînd suprafaţa utilă de 593 mp., suprafaţă totală de 600 mp. şi terenul aferent de 188 mp., cote părţi comune 22/135, respectiv cote teren 27/135;

-Cota actuală de proprietate este de 1/1 în favoarea Județului Alba;

-Părţi comune: acoperiş, alte spaţii comune, casa ascensorului, casa scării, holuri, scara de acces, scări exterioare.

Valoarea de inventar a spațiului este de 761.347 de lei, potrivit CJ Alba.

”Ținând cont de faptul că centrul multifuncțional de sănătate este inclus în structura funcțională a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Consiliul Județean Alba a încuviințat prin Hotărâre a Consiliului Județean Alba nr. 12/29 ianuarie 2015, cererea adresată Consiliului Local al orașului Ocna Mureș, pentru transmiterea spațiilor aferente etajului I al clădirii situate în orașul Ocna Mureș, str. Axente Sever, nr. 43A, județul Alba, din domeniul public al orașului Ocna Mureș și din administrarea Consiliului Local al orașului Ocna Mureș, în domeniul public al Județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea amenajării centrului multifuncțional de sănătate, urmând a se constitui dreptul de administrare în favoarea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Prin Hotărâre a Consiliului județean Alba nr. 133/27 august 2015, a fost declarată apartenența la domeniul public al Județului Alba a spațiilor aferente etajului I al clădirii situate în orașul Ocna Mureș, str. Axente Sever, nr. 43A, județul Alba și constituirea dreptului de administrare în favoarea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în vederea amenajării unui centru multifuncțional de sănătate”, se arată în proiectul CJ Alba.

Centrul de sănătate ar urma să asigure asistență medicală de specialitate locuitorilor din orașul Ocna Mureș și din localitătile limitrofe. Asigurații din aceste zone sunt nevoiți, în prezent, să parcurgă distante foarte mari  pentru a beneficia de servicii medicale de specialitate. Odată cu desființarea Spitalului Orășănesc Ocna Mureș, in anul 2011, oamenii puteau apela la spitale aflate la distante foarte mari;  municipiul  Aiud se afla la o distanta de aproximativ 22 de km, iar  municipiul Alba Iulia, este aflat la o distanta de 50 de km

Centrul Multifuncţional de Sănătate Ocna Mureş va funcționa în subordinea Spitalului Județean Alba și va deservi trei specialități medicale: medicină internă, pediatrie și obstretică-ginecologie. Centru de Sănătate va avea cabinete de consultație pentru aceste specialități medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum și 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea