Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Noi centre APIA la Abrud şi Ocna Mureş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Deputatul Corneliu Olar, membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, ne-a declarat că după mai multe runde de discuţii pe care le-a avut cu directorul general APIA Bucureşti, Florin Faur, cu privire la modalitatea preluării cererilor de la fermieri, a reuşit, împreună cu senatorul Alexandru Pereş, să-l convingă pe acesta să aprobe înfiinţarea a două noi centre APIA la nivelul judeţului Alba, mai exact la Ocna Mureş şi Abrud. Cererile de plată pentru terenurile agricole au început deja să fie depuse de la 15 martie, iar până la depunerea cererilor în vederea acordării subvenţiilor pentru animale (15 aprilie), se speră ca acestea să poată fi înfiinţate. Având în vedere că posturile sunt blocate, deputatul Corneliu Olar a declarat că pentru început vor fi angajaţi câţiva oameni prin transfer de la alte centre din judeţ, dar şi prin prestări de servicii, oameni care au lucrat în sistem, în agricultură. În acelaşi timp, primăriile vor fi obligate în acest scop să asigure birouri, calculatoare conectate la internet, pentru a veni în sprijinul fermierilor.
Totodată, acesta ne-a declarat că i-a cerut directorului APIA Bucureşti să-i pună la dispoziţie şi o situaţie reală privind toate fondurile financiare alocate, cu numele firmelor şi persoanelor care au beneficiat de acestea din judeţul Alba. Este vorba de sumele primite din bugetul naţional, respectiv ajutor de stat, precum şi din fondurile europene. Această situaţie va fi adusă la cunoştinţa cetăţenilor judeţului, deoarece, dincolo de situaţia de criză din ultimii ani, deputatul Olar susţine că sumele sunt foarte mari şi beneficiarii foarte mulţi.(A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea