Rămâi conectat

Cultură Educație

Noi, cei…speciali!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Din ianuarie, aproape în fiecare număr al ziarului Unirea se găseşte cineva care să le plângă de milă foştilor militari, cărora le-au fost tăiate pensiile. Adevărul e că nu le-au fost tăiate, ci s-au adus acolo unde ar fi trebuit să fie de la data pensionării fiecăruia. Foştii ofiţeri nu au avut salarii mai mari decât un director sau inginer şef şi la pensionare au primit pensii la fel ca ei câţiva ani, după care Regimul Iliescu şi Guverrnul Năstase au găsit de cuviinţă să le majoreze pensiile de 8 – 9 ori, fără nici un fel de tam-tam. Atunci cum de nu s-au întrebat dumnealor cum de primesc atâţia bani? Mai ales că în timpul activităţii nu au cotizat la CAS. De unde au primit aceste diferenţe, nu din banii civililor? Aşa cum li se plăteşte şi acum o sumă suplimentară celor care au urmat o facultate la cursuri de zi. Pentru ce? Când au cotizat aceştia la CAS? După ce au urmat cursurile gratuit, pe banii statului, care tot de la noi se colectau, acum li se dau câteva sute de lei noi pentru perioada facultăţii.
Foştii militari nu pierd ocazia să spună că şi-au servit ţara. Dar noi, ceilalţi, nu am servit-o? N-am muncit 35 – 40 de ani tot pentru ţară? Cred că faima României în lume s-a răspândit prin munca noastră, am exportat în toate colţurile lumii nu prin hârtiile întoarse de pe un birou pe altul în garnizoanele ţării. Că nu ştim să fi avut prilejul să-şi servească ţara!
În decembrie 1989, armata a tras în civili chiar şi în Alba Iulia, iar apoi au fost avansaţi în grad pentru această „bravură”. Această meteahnă continuă şi acum, dacă un militar moare în Afganistan, îl decorăm şi-l declarăm erou. Eroul cui? A plecat acolo pentru soldă grasă şi benevol, nu l-a obligat nimeni. Cei care mor în mine nu sunt eroi, că doar aceasta le este meseria! Ei sunt adevăraţii eroi care îşi pun în pericol viaţa pentru a face ceva pentru ţară, nu se duc în războaiele altora. Aşa că foştii militari să o lase mai moale cu pensiile că aşa cum trăim noi pot şi ei să trăiască. Pensiile noastre pot scădea de câte ori consideră guvernele, ale dumnealor nu, pentru că sunt speciale. Să fim serioşi, dacă vă place să fiţi consideraţi speciali păstraţi acest lucru pentru dumneavoastră! Sau sunteţi speciali pentru că la pensionare aţi primit sute de milioane de lei plăţi compensatorii! (V. M. A.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea