Noi amendamente la legile educației: Profesorii care nu au locuință în localitatea unde au postul vor beneficia de decontarea transportului
Noi amendamente la legile educației: Profesorii care nu au locuință în localitatea unde au postul vor beneficia de decontarea transportului
Cadrele didactice și personalul administrativ care nu au locuință în unitatea administrativ-teritorială unde au postul vor putea beneficia de decontarea transportului, de către angajator, conform unui metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educației, reprezintă un amendament votat în Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților.
Art. 221 (1) – „Personalului didactic și administrativ din învățământul preuniversitar care nu dispune de locuinţă în unitatea administrativ-teritorială unde are postul i se decontează cheltuielile de transport de către angajator, din bugetul Ministerului, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educației.” – amendamentul votat.
Astfel, a fost adăugată o nouă literă la art. 134 (2):
Art. 134 – (2) „Finanțarea de bază se asigură din bugetul de stat, pentru următoarele articole de cheltuieli, în funcție de care se calculează costul standard per antepreșcolar/preșcolar/elev, după cum urmează:
d) Cheltuielile de transport pentru personalul din învățământul preuniversitar, care nu dispune de locuință în unitatea administrativ teritorială unde are postul.”
Ce prevede actuala Lege a Educației
Art. 105 (2) – „Finanțarea complementară se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație, pentru următoarele categorii de cheltuieli:
f) cheltuielile pentru naveta cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar, conform legii;”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]